PROTEST. US MediaSind a organizat ieri in fata Parlamentului Romaniei un protest care se inscrie in seria actiunilor organizate in aceeasi zi de Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ), in 30 de tari, sub sloganul "Stand Up For Journalism". Obiectivul manifestatiei din Romania a fost acela de a atrage atentia opiniei publice fata de atacurile clasei politice la adresa jurnalistilor romani si politizarea institutiilor publice de radio si televiziune.


9:09 - EXPLOZIE
JUSTITIE. Instanta Suprema reia la 14 noiembrie dezbaterile in dosarul in care Serban Mihailescu este judecat pentru coruptie.
IASI. O explozie s-a produs in apartamentul unei octogenare, in urma deflagratiei femeia suferind arsuri usoare.

9:14 - LICITATIE
RECORD. "Studiu pentru un portret" a lui Nicolae Tonitza este cea mai scumpa pictura vanduta intr-o licitatie publica in Romania. Ea s-a dat cu 320.000 de lei (peste 98.000 euro) la Casa Monavissa, detronand "Nudul cu esarfa galbena" al lui Pallady, vandut cu 75.757 de euro in martie, la Alis.
ORADEA. Mihai Viorel, fostul sef al Sectiei Penale a Tribunalului Bihor, condamnat saptamana trecuta la patru ani de inchisoare pentru coruptie, a fost ridicat ieri de la domiciliu de un echipaj al Politiei Bihor si incarcerat in Penitenciarul de maxima siguranta Oradea. (N.I.)

PC - Mars de sensibilizare in Capitala Partidul Conservator organizeaza astazi, incepand cu ora 16:30, un mars la sediul Ambasadei Italiei din Strada Henri Coanda nr.9, Bucuresti. Prin acest mars conservatorii doresc sa sensibilizeze opinia publica si autoritatile italiene in legatura cu tratamentul discriminatoriu si xenofob la care sunt supusi cetatenii romani din Italia. PC invita la mars membrii familiilor cu rude care muncesc cinstit in Italia.  
Martorii acuza - Imran, vinovat de moartea lui Nemescu Britanicul Ali Imran este singurul vinovat de moartea regizorului Cristian Nemescu, a sunetistului Andrei Toncu si a taximetristului Radu Arustei. O spun toti martorii, audiati pentru prima oara ieri. Martorii au spus ca Imran a trecut pe rosu, cu viteza foarte mare. Ei au povestit familiilor si care a fost reactia de dupa accident a lui Ali Imran. Acesta a iesit din masina si a vorbit la telefon. Familiile lui Nemescu si Toncu au cerut despagubiri in instanta pe care vor sa le foloseasca pentru sustinerea tinerilor talentati ca regizori, actori si ingineri de sunet.