Conducerea Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita considera ca lipsa de reactie a Guvernului si a clasei politice la campania UDMR privind „noua descalecare“ este condamnabila, precizand ca o lipsa de reactie inseamna incur
Conducerea Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita considera ca lipsa de reactie a Guvernului si a clasei politice la campania UDMR privind „noua descalecare“ este condamnabila, precizand ca o lipsa de reactie inseamna incurajare sau complicitate tacita. Presedintele Forumului mai sus amintit, Ioan Solomon, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, referitor la campania UDMR, care are sloganul „noua descalecare“, ca Forumul nu acuza in primul rand Uniunea, ci pe guvernantii de la Bucuresti pentru ca permit UDMR o astfel de campanie, neluand atitudine. „Nu e prima oara cand se fac astfel de declaratii“, a spus presedintele Forumului. Solomon a spus ca acum UDMR vine cu „noua descalecare“, ceea ce, in opinia lui, inseamna „recucerirea Ardealului“. Solomon a mai apreciat ca maghiarii carora li se adreseaza UDMR, CNS si UCM sunt prinsi intr-o capcana din cauza lipsei de alternativa. Pe de alta parte, el a precizat ca liderii Forumului solicita in continuare tuturor partidelor politice sa semneze un protocol de colaborare cu organizatia, in vederea apararii si p astrarii identitatii romanilor din cele doua judete.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.