Evenimentul „Ruga pentru Giovanna" organizat in Piata Universitatii a transformat postul de stiri in lider de audienta si a atras atentia presei italiene.

Panourile Realitatii TV in Piata Universitatii
au fost acoperite cu sute de mesaje Cei 137.000 de romani cu televizoarele comutate simbata, intre orele 11.00 si 13.00, pe Realitatea TV au transformat postul in lider de audienta. In acest interval orar, postul de stiri a programat editii speciale dedicate agresiunilor comise de si impotriva romanilor, a transmis in direct inmormintarea Giovannei Regianni si a organizat evenimentul „Ruga pentru Giovanna" in Piata Universitatii, unde un preot ortodox si unul catolic s-au rugat impreuna pentru victima. Cu un share de 12,8% si un rating de 1,4%, Realitatea a devansat PRO TV (102.000 de telespectatori pe minut) si Antena 3 (24.000). Printre sutele de oameni care au trecut, in ultimele trei zile, cu mesaje, flori si luminari la zidul Realitatea TV s-au numarat si o serie de invitati care si-au exprimat gindurile in scris. „E pe cit de trist, pe atit de revoltator ca nu reusim sa ne aliniem unei anumite conduite europene si sa fim disciplinati si sa respectam legile. E o mare palma pe obrazul etniei pe care si eu o reprezint", a notat Madalin Voicu, in timp ce Nelu Ploiesteanu a adaugat: „Am venit cu gindul de a ma alatura poporului italian pentru stoparea acestor crime odioase care nu duc nicaieri si pentru a transmite sincere condoleante familiei Giovannei".

„Panoul din Piata Universitatii s-a dorit in prima instanta un semn de solidaritate cu familia Giovannei. Primul nostru instinct a fost nu sa certam, ci sa chemam la solidaritate. Ulterior, actiunea noastra a suferit o declinare. Am dorit sa aratam ca nu sintem cu totii niste «Mailati»", explica demersul pentru Cotidianul Cristian Coman, editor la Realitatea TV.

Jurnalisti italieni veniti special la Bucuresti au fost si ei cu ochii pe panoul din centrul Bucurestiului. Televiziunea RAI 3 si cotidianul „La Repubblica" au difuzat reportaje de deschidere despre campania Realitatea TV.