Pugilistul roman a apelat la serviciile unei avocate americane pentru a-si dovedi nevinovatia, el sustinind ca a fost implicat din greseala in furtul de la Chicago.

Acuzat ca a furat dintr-un magazin din Chicago si exclus pe viata de forul international din boxul amator, romanul Bogdan Dinu si-a angajat avocati care sa-i dovedeasca nevinovatia. Sfatuit din tara de parintii sai, fostul campion mondial de cadeti a apelat, initial, la reprezentantii Consulatului roman de la Chicago. La recomandarea acestora, pugilistul roman, care va reveni astazi in Romania, si-a angajat o avocata care cunoaste limba romana si care face demersuri pentru a intra in posesia unor probe ce ar putea duce la disculparea sportivului din Buzau.

„O sa apara noutati de senzatie pentru ca s-a vizionat caseta de la magazin si se pare ca Dinu s-ar fi disculpat. O sa trimita pe fax cazierul, nu stiu insa si daca o decizie juridica, dar eu asa am aflat de la parintii lui Bogdan, ca el ar fi disculpat dupa ce Obreja s-a dus la magazin si s-a vizionat caseta", a declarat antrenorul Constantin Voicilas.

Varianta lansata de tehnicianul din Buzau este sustinuta de la Chicago si de presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. „Este ceva adevarat din ce spun parintii lui Dinu, dar este prematur de spus ca i s-ar putea ridica suspendarea dictata de AIBA. Noi incercam sa facem ceva, dar demersurile sint abia la inceput. Vom explica totul la intoarcerea in tara", a declarat Obreja.

Pe de alta parte, presa americana a scris ca toti pugilistii romani si-au recunoscut in scris fapta, acesta fiind unul dintre aspectele care au evitat inculparea lor intr-o instanta civila.