Presedintele a facut un apel la clasa politica italiana si la politicienii romani de a dovedi maxima responsabilitate si de a se abtine de la declaratii ce pot tensiona situatia. Basescu a prezentat si un plan de masuri imediate, ce trebuie realizate
Presedintele a facut un apel la clasa politica italiana si la politicienii romani de a dovedi maxima responsabilitate si de a se abtine de la declaratii ce pot tensiona situatia. Basescu a prezentat si un plan de masuri imediate, ce trebuie realizate de MAE, cea mai importanta fiind realizarea unui proiect european de incluziune sociala a romilor. Declaratia a fost facuta de presedinte dupa o discutie cu ministrii Adrian Cioroianu si Cristian David. Anterior declaratiei sefului statului, premierul i-a convocat, la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe, pe cel de Interne si al Justitiei pentru a analiza situatia si pentru a lua masurile ce se impun. "Condamn orice incalare a legii si gestul violent facut de un cetatean roman pe teritoriul Romaniei sau in afara. Orice crima, trebuie sa-si primeasca pedeapsa, astfel de gesturi nu-i caracterizeaza pe romani. Ca sef al statului, condamn orice acte de violenta indreptat impotriva unor cetateni romani si orice discursuri care incita la nerespectarea drepturilor civile ale oricarui cetatean roman, oriunde s-ar afla pe teritorul UE", a sustinut seful statului. El a tinut sa precizeze ca relatia dintre politicienii romani si cei italieni e cu totul alta decat cea care transpare in aceste zile din declaratiile unor oameni politici, si a apreciat ca "responsabilitatea de a mentine traditia bunei relatii apartine ambelor parti". "Nu trebuie sa ne judecam reciproc in functie de gesturile extreme ale unor conationali", a adaugat Basescu. El a insisitat ca "adoptarea unor masuri pripite poate introduce confuzie si nedreptati". Crimele sunt de neiertat dar si abuzurile umilitoare sunt de neacceptat. Masurile improvizate, care induc teama si trezesc ura pot fi nedrepte si pot avea efecte contrare celor sperate. "Doar cu calm si moderatie se pot rezolva lucrurile", a sustinut seful statului.
Apel la politicieni
"Cer institutiilor statului roman, Guvernului, sa isi asume responsabilitatile pe care le are si sa garanteze o buna cooperare cu institutiile italiene si Guvernul italian", a spus Basescu, amintind ca este necesara o singura institutie care sa se ocupe de relatiile cu romanii din strainatate. Concluzia presedintelui a fost ca se stiu foarte putine despre romanii care lucreaza in afara tarii. Presedintele a anuntat ca a solicitat MAE sa declanseze imediat cateva actiuni: sesizarea Comisiei Europene cu privire la implementarea noii legislatii italiene in domeniul sigurantei publice, care corespunde Directivei europene 38/2004, dar care e aplicata defectuos; necesitatea realizarii unui proiect privind incluziunea sociala a romilor la nivel european, pentru ca problema romilor nu e doar a Romaniei; initierea procedurilor de deschidere de noi consulate in Italia pentru a asigura asistenta consulara necesara.
Rugaminte catre jurnalisti
Basescu i-a asigurat pe toti romanii care muncesc in strainatate de solidaritatea sa si de faptul ca "macar acum" institutiile guvernamentale isi vor face datoria fata de ei. "Ca sef al statului ii asigur pe toti romanii care muncesc cinstit in Italia si oriunde in lume de solidaritatea mea cu fiecare dintre ei si ii asigur ca macar acum statul roman, institutiile guvernamentale isi vor face datoria fata de ei", a spus presedintele. El a mai spus ca romanii din strainatate nu au nici un motiv sa le fie rusine. "Solidaritatea noastra trebuie sa functioneze", a precizat Basescu. El a adresat "o rugaminte" catre mass-media, sa incerce sa priveasca, din punctul de vedere al romanilor aflati in Italia, la realitatile create acolo si cu "sprijinul" presei. Potrivit lui Basescu ar trebui ca in situatia de fata romanii sa simta sprijinul si solidaritatea jurnalistilor. (Anca HRIBAN)
Tariceanu cere protectie pentru romanii din Italia
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca va atrage atentia autoritatilor italiene in privinta situatiei romanilor aflati in peninsula, insistand ca acestia trebuie protejati, seful Executivului urmand sa discute telefonic cu premierul Romano Prodi si sa ii transmita o scrisoare primarului Romei, Valter Veltroni. "Este obligatia mea, ca prim-ministru, sa-i atrag atentia omologului meu ca e o situatie care incepe sa se degradeze si ca acest val de xenofobie trebuie temperat", a spus Tariceanu, mentionand ca s-a consultat cu seful statului pe aceasta tema.
Premierul l-a refuzat pe presedinte
Aceste decizii au fost luate intr-o sedinta fulger la Palatul Victoria, la care au participat ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, cel de Interne, Cristian David, si cel al Justitiei, Tudor Chiuariu. Premierul a refuzat sa fie prezent la intalnirea convocata ulterior de presedinte, la Palatul Cotroceni, dupa sedinta de la Guvern. "Am avut o discutie telefonica cu presedintele Basescu. Prezenta mea acolo este o chestiune secundara in legatura cu problematica. Ministrul Cioroianu ii va prezenta un document cu setul de masuri ce se vor lua pentru protejarea romanilor din Italia", si-a explicat Tariceanu absenta sa de la intalnirea organizata de seful statului.
Trei paliere centrale de actiune
Reuniunea de lucru de la Palatul Victoria s-a incheiat prin adoptarea unui document, care prezinta principalele directii de actiune in perioada imediat urmatoare. Premierul a spus ca se incearca gasirea celor mai bune cai de stingere a conflictelor din Italia si, de aceea, se va intensifica colaborarea cu autoritatile din Peninsula. In documentul adoptat la reprezentantii Guvernului se face referire la trei paliere centrale de actiune: cooperarea politica, juridica si consulara, integrarea sociala a cetatenilor romani si comunicare publica prin implicarea societatii civile si a comunitatii de afaceri. Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat ca va cere autoritatilor italiene sa ia toate masurile de prevenire a escaladarii atitudinilor xenofobe. "Fac apel la ratiune si echilibru. Am luat legatura cu autoritatile italiene pentru a ma asigura ca toate masurile dispuse impotriva romanilor, vor fi aplicate just, cu temei si nediscriminatoriu", a afirmat ministrul de Interne, citat de Mediafax. Premierul a dat asigurari ca se va acorda asistenta juridica si consulara romanilor propusi pentru expulzare, dar a cerut ca acest tip de decizii sa fie luate de autoritatile italiene fara discrimare. (Cristian ANDREI)
PIN a pichetat consulatele Italiei
Reprezentantii PIN au pichetat, ieri, consulatele Italiei, de la Timisoara si Bucuresti in semn de protest fata de politicienii italieni, care au incitat populatia si mass-media italiana la "intoleranta" la adresa romanilor.
"Lucrurile au degenerat in Italia din cauza politicienilor italieni, in primul rand. Au folosit incidentele in care sunt implicati romanii in campania electorala, de dragul de a fi simpatici italienilor", a declarat liderul PIN, Cozmin Gusa. In opinia sa, "vinovatii" pentru situatia creata sunt Romano Prodi, Walter Veltroni si Alessandra Musolini. "Nu putem accepta ca romanii sa fie tratati la fel cu cei ce sunt infractori. Infractori au si italienii", a mai spus liderul PIN, afirmand ca mare parte din romani sunt tratati in Italia ca niste sclavi. El i-a criticat, de asemenea, si pe politicienii de la Bucuresti, care "nu au facut nimic" in acest caz. "Cer presedintelui Traian Basescu si premierului Calin Popescu Tariceanu sa nu se mai caciuleasca si sa nu fie umili. Nu avem voie sa ne fie rusine. Trebuie sa avem o atitudine demna", a mai adaugat Gusa. (R.I.P.)
Stolojan ii acuza pe Cioroianu si David
Theodor Stolojan i-a acuzat pe ministrii Adrian Cioroianu si Cristian David ca sunt incapabili sa gestioneze situatia aparuta in Italia. Liderul PLD i-a criticat pe cei doi ca nu au luat masuri din momentul cand au aparut primele tensiuni. "Am inteles ca Adrian Cioroianu si Cristian David vor sa faca acum o analiza pentru a lua primele masuri legate de acest caz. E foarte tarziu. Asta demonstreaza incompetenta profesionala", a afirmat Stolojan, citat de Mediafax. El a declarat ca problemele din Peninsula sunt doar rezultatul politicii lui Tariceanu, care a promovat doi ministri fara experienta. "Cioroianu nu a avut o experienta diplomatica inainte de a deveni ministru, sa fi fost macar secretar de stat sau subcretar de stat la Externe. Lipsa de experienta s-a vazut in modul cum a gestionat problemele. David nu are nici o realizare, a ajuns ministru, doar pentru ca este prieten cu Tariceanu", a precizat Stolojan, citat de Mediafax. (C.A.)
Vanatoare de romani
Carabinierii ii cauta pe agresorii romanilor atacati in parcarea unui centru comercial din Roma
Patru romani au fost atacati cu bate si cutite, vinerea trecuta, in parcarea unui centru comercial din Roma, de circa zece persoane necunoscute, cu fetele acoperite cu cagule sau caschete. Trei dintre romanii agresati au fost raniti, unul dintre acestia fiind adus in stare grava la spital si supus unei interventii chirugicale. Ranitii au fost transportati in spitale din Tor Vergata si Frascati (localitate situata la cativa kilometri de Roma). Doi dintre ei au putut parasi spitalul dupa circa o ora. De asemenea, starea romanului Emil Marcu, in varsta de 47 de ani, ranit grav in urma atacului este stationara, fara a reprezenta motive de ingrijorare.
Romanul a fost internat in sectia de chirurgie toracica a spitalului Tor Vergata, in cursul noptii de vineri spre sambata, fiind operat imediat din cauza ranilor pe care le prezenta in zona dorsala, provocate cel mai probabil de un cutit. Medicii au dat asigurari ca el a ajuns la spital "lucid si constient".
Echipajele de carabinieri au demarat operatiunile de identificare si localizare a agresorilor care au descins pe neasteptate in parcarea centrului comercial, cunoscuta ca fiind un loc unde se reunesc imigrantii romani.
Potrivit Mediafax, printre agresori - toti cetateni italieni - s-ar afla si o fata. Incidentul s-a petrecut in parcarea centrului comercial Lidl de pe Via Casilina, in zona Tor Bella Monaca, chiar in ziua publicarii in Gazeta Oficiala a decretului-lege referitor la facilitarea procedurilor de expulzare a cetatenilor comunitari, adoptat de Guvernul de la Roma, si la o zi dupa moartea Giovannei Reggiani, italianca agresata de romanul de etnie roma Nicolae Romulus Mailat.
Carabinierii au vizionat imaginile surprinse de camerele de filmat din exteriorul centrului comercial. Romanii raniti fusesera evacuati in urma cu cateva luni dintr-o tabara din zona Tor Vergata. (Bogdan GALCA)
Primii expulzati
Primii patru romani expulzati de autoritatile din Milano, in baza decretului adoptat de Guvernul italian au fost predati, in noaptea de vineri spre sambata, politistilor de frontiera romani, pe Aeroportul "Henri Coanda" din Bucuresti.
Alti doi au ajuns sambata. Cei patru au fost adusi de autoritatile italiene cu o cursa din Milano, care a aterizat pe Aeroportul International "Henri Coanda" in jurul orei 00.10. Atasatul de Interne al Italiei la Bucuresti, Paolo Sartori, a declarat ca acestia erau cunoscuti ca infractori, ei fiind arestati de mai multe ori de autoritatile italiene. Potrivit Mediafax, acesta a refuzat sa precizeze motivele pentru care romanii au fost expulzati abia acum, desi comisesera infractiunile cu mai mult timp in urma, spunand doar ca "aceasta este vointa politica" si nu este mandatat sa explice asemenea lucruri. Cei patru au plecat spre localitatile unde locuiesc, Politia infirmand ipoteza potrivit careia unul dintre barbati ar fi fost condamnat, in Spania, pentru omor din culpa. Astfel, Stefan Chirila (46 de ani), din localitatea Matasari (judetul Gorj), Constantin Mangarea (50 de ani), din localitatea Iancu Jianu (judetul Olt), Cristian Racu (23 de ani), din Sebes (judetul Alba), si Florin Gratian Groza (33 de ani), din Caracal (Olt) au plecat spre casele lor. Sambata, alti doi romani expulzati din Italia au ajuns in Bucuresti. Stefan Lucian Surugiu ( 27 de ani), din Iasi si Toader Adrian Ciobanu ( 23 de ani) , din Tulcea - au fost luati de politistii de frontiera direct de la avion, dupa care au fost amprentati, fotografiati si audiati, pentru a se vedea daca identitatea declarata autoritatilor italiene este cea reala, potrivit procedurilor legale in aceste cazuri, apoi li s-a dat drumul. Potrivit politistilor, Lucian Surugiu a fost cercetat de autoritatile italiene pentru furt si intrare clandestina pe teritoriul italian, iar Adrian Ciobanu - pentru furt si tainuire, dar nici unul dintre acestia nu a fost condamnat. De asemenea, noua persoane condamnate de instantele romane si straine pentru diverse infractiuni vor fi extradate astazi si maine din Italia, Spania, Austria si Polonia. Ministrul Cristian David, a solicitat autoritatilor italiene sa prezinte criteriile care au stat la baza deciziilor de expulzare. (D.E.I.)
Noi fapte
Un roman a fost arestat si un altul este dat in urmarire de politia italiana, pentru agresarea, in noaptea de vineri spre sambata, a unui tanar la Podenzano (Piacenza, est), caruia i-au furat telefonul mobil dupa ce l-au batut cu pumnii pana s-a prabusit la pamant.
George Corbu, in varsta de 28 de ani, a fost blocat de politie la numai 200 de metri de locul agresiunii, in timpul ce complice a reusit sa fuga. Potrivit Mediafax, agentii de politie au descoperit asupra lui Corbu bateria telefonului mobil furat de la tanarul de 19 ani pe care il agresase. Corbu avea dosar la politie, desi nu a mai fost condamnat in Italia. El a fost acuzat de furt agravat, cu complicitatea unei persoane ramase necunoscute, si se afla in arest preventiv. Potrivit Realitatea Tv, un rom de origine romana a atacat sambata noaptea o italianca si i-a furat din poseta bani si doua telefoane mobile. Femeia, care locuieste in apropierea unei tabere de nomazi de la Roma se intorcea acasa, dupa miezul noptii. Ea a declarat la politie ca a fost atacata dupa ce a coborat din autobuz si a vrut sa opuna rezistenta dar s-a temut sa nu fie ucisa. De asemenea, carabinierii au arestat ieri o romanca in varsta de 39 de ani, data in urmarire din august 2006, in baza unui mandat de arestare international, emis de Tribunalul din Iasi. Romanca fusese condamnata in Romania la 15 ani de inchisoare pentru trafic de fiinte umane. Doi romani au fost retinuti fiind acuzati ca au jefuit si violat o prostituata romanca, alti cinci romani, printre care si o femeie, fiind arestati ieri la Torino, dupa ce furasera autoturismul unui conational de-al lor pe care il santajau ca sa le plateasca 3000 de euro. (B.C.G.)
Nici o urma externa de agresiune sexuala
Autopsia efectuata pe cadavrul italiencei Giovannei Reggiani nu a relevat nici o urma externa de viol, dar legistii asteapta rezultatele analizelor de laborator.
Potrivit rezultatelor autopsiei efectuate de specialistul in anatomie patologica Luigi Cipollini, de la Institutul de medicina legala al Universitatii La Sapienza, din Roma, moartea femeii a fost cauzata de o trauma cranio-encefalica, provocata de o agresiune violenta cu un obiect ascutit. Cu toate acestea, potrivit Mediafax, specialistii nu au gasit urme externe ale unei agresiuni sexuale, suspectata imediat de autoritati, dupa ce victima a fost descoperita pe jumatate dezbracata. Legistii au precizat insa ca asteapta rezultatele analizelor de laborator pentru a avea o confirmare definitiva.
Totodata, Parchetul din Roma va cere judecarea imediata a lui Nicolae Romulus Mailat. Procurorii Italo Ormanni si Maria Bice Barborini, care ancheteaza cazul, vor cere aplicarea unei proceduri juridice alternative, care va permite demararea procesului fara organizarea unei audieri preliminare. Pentru aceasta, ei asteapta doar ultimele rezultate ale examinarilor tehnice si analizelor de laborator, care vor fi disponibile in urmatoarele zile. (B.C.G.)
Inapoi in Irlanda
Doi membri ai unei familii de romi care au fost repatriati in iulie in Romania pentru ca si-au instalat o tabara in apropierea autostrazii M50, din apropiere de Dublin, s-au intors in Irlanda. Aproximativ 100 de romi din familia extinsa Rostas au fost repatriati in Romania cand autoritatile au descoperit ca acestia nu aveau permise de munca.
Dar doi membri ai familiei, o femeie in varsta si un tanar, care nu vorbesc engleza, au fost vazuti in Dublin de doua saptamani. (D.E.I.)
Papa face apel la "curtoazia morala"
Pe fondul tensionarii relatiilor intre italieni si comunitatea romanilor din Peninsula, Suveranul Pontif si-a exprimat, ieri, speranta ca relatiile dintre imigranti si populatiile locale vor fi caracterizate de "un spirit de inalta curtoazie morala". "Sper ca relatiile dintre populatiile imigrante si cele locale vor fi intr-un spirit de inalta curtoazie morala, care este fructul valorilor spirituale si culturale ale tuturor popoarelor si tuturor tarilor", a declarat Papa Benedict al XVI-lea, la incheierea rugaciunii din Piata Sfantul Petru, la care au participat mii de credinciosi. "Sper ca cei care au responsabilitatea securitatii si primirii sa stie sa faca uz de mijloace care pot garanta drepturile si indatoririle care se afla la baza convietuirii (...) intre popoare", a adaugat el, fara a face o trimitere directa la situatia actuala din Italia. (A.M.L.)
Funeraliile Giovannei, sub semnul durerii si al furiei
Giovanna Reggiani, italianca agresata, miercuri, de un roman de etnie roma, a fost inmormantata sambata, la Roma, fiind condusa pe ultimul drum de numerosi conationali si de inalti oficiali ai statului, printre care primarul Romei, Walter Veltroni, si ministrul de Interne, Giuliano Amato. Oficierea slujbei s-a desfasurat intr-o atmosfera extrem de tensionata, marcata de scandarea unor sloganuri impotriva agresorului, Nicolae Romulus Mailat, dar si a comunitatii romane din Peninsula. "Pedeapsa cu moartea", "Vrem sa vedem si inmormantarea lui", "Rusine" sau "Veltroni sa plece acasa" au fost cateva din strigatele ce au rasunat in multimea care a asistat la scoaterea sicriului Giovannei Reggiani din basilica Cristo Re. Seful diplomatiei romane a incercat sa-si trimita un consilier la funeralii, dar familia italiencei l-a refuzat. (L.P.)
Mutu insultat
Suporterii echipei Lazio Roma de la peluza nord l-au insultat pe atacantul formatiei Fiorentina, Adrian Mutu, la meciul direct de sambata, strigandu-i internationalului roman: "Tigan de rahat". Membrii unei parti a galeriei echipei Lazio sunt cunoscuti pentru simpatiile fasciste pe care le au si pe care le manifesta in timpul meciurilor. Echipa Lazio Roma risca sa dispute urmatorul meci de pe teren propriu cu peluza rezervata galeriei inchisa. "Cu siguranta a fost asociat cu evenimentele petrecute in aceasta saptamana in Capitala, soldate cu moartea Giovannei Reggiani. Vineri, zece italieni cu fetele acoperite au pornit un raid punitiv la Tor Bella Monaca impotriva a trei frati romani. Scandarile impotriva romanului Mutu sunt ultima idiotenie din cadrul manifestarilor xenofobe de la Roma", a scris Gazzetta dello Sport. (D.E.I.)
Liga Nordului vrea epurarea Italiei
Ministrul italian de Interne vrea "controale sistematice" asupra imigrantilor
Dupa adoptarea, in regim de urgenta, de catre Guvernul de la Roma, a unei ordonante ce prevede expulzarea imigrantilor care comit infractiuni pe teritoriul Italiei, formatiunea de extrema-dreapta Liga Nordului, aflata in Opozitie, are planuri mari cu Peninsula, vicepresedintele Senatului de la Roma, Roberto Calderoli, propunand, ieri, inchiderea granitelor si epurarea teritoriului national.
"Romii si infractiunile comise de ei reprezinta doar varful aisbergului milioanelor de straini care in loc sa munceasca, vin aici sa comita delincvente. Pentru stoparea hoardei exista o singura solutie: sa inchidem granitele si sa facem curatenie in interiorul tarii, iar numai dupa aceea sa le redeschidem, dar aplicand legea Bossi-Fini si in cazul cetatenilor comunitari", a declarat, ieri, coordonatorul secretariatelor nationale ale Ligii Nordului, Roberto Calderoli (foto), totodata vicepresedintele Senatului italian. "In afara permiselor de turism, munca sau studiu, nimeni, nici macar cetatenii comunitari, nu vor putea intra, daca nu au un contract de munca sigur. Altfel, sa ramana la ei acasa, pentru ca ne-am saturat destul de pierde-vara la noi in casa", a adaugat fostul ministru al Reformelor in Cabinetul Berlusconi. Legea Bossi-Fini, adoptata in 2002 de Guvernul Berlusconi, prevedea ca expulzarea - printr-o procedura administrativa care putea fi demarata de prefectii provinciilor unde erau localizati strainii clandestini - sa fie pusa in aplicare imediat, prin insotirea imigrantului la granita, de catre fortele de ordine, relateaza Mediafax. Imigrantii clandestini care nu aveau documente de identitate erau transferati in centre de gazduire temporara, pentru a fi identificati. "Acolo unde ajung tiganii nu mai e liniste, nici siguranta pentru cei care traiesc si muncesc in acea zona. Intr-o tara civilizata, care nu ar fi administrata de prietenii tiganilor, de teroristi, delincventi si pierde-vara, acesti tigani ar fi imediat expulzati, metaforic vorbind <<cu suturi in fund>>, de pe solul patriei", a mai spus Calderoli. Senatorul a atras atentia, totodata, ca in urma agresiunii produse, saptamana trecuta, la periferia Romei, se tinde spre incriminarea exclusiva a romilor, pierzandu-se din vedere adevarata problema, a "milioanelor de straini, nu doar romani, de pe teritoriul italian, al caror numar este in crestere exponentiala". Ministrul italian de Interne, Giuliano Amato, le-a recomandat, ieri, prefectilor sa efectueze "controale sistematice" asupra imigrantilor, in vederea eventualei repatrieri a acestora pentru motive de securitate publica, transmite agentia ANSA. (A.M.L.)
"Dreapta" convoaca Armata la granite
Miscarea politica "Dreapta", condusa de fostul ministru italian al Sanatatii in Guvernul Berlusconi, Francesco Storace, a solicitat, vineri, ca Biserica Catolica sa ia atitudine impotriva criminalitatii romanesti. "Dreapta a venit in fata Ambasadei Romaniei pe langa Sfantul Scaun pentru a cere o interventie din partea Vaticanului si a exprima cu voce tare mania noastra impotriva unei tari care nu mai poate continua sa exporte delincventa in Europa", a afirmat unul din reprezentantii formatiunii, la finalul saptamanii trecute, propunand ca solutie la fluxul emigrantilor romani spre Italia trimiterea Armatei la granite. "Trebuie pusa urgent in aplicare o initiativa a senatorului nostru, Stefano Morselli: regulamentul european prevede posibilitatea folosirii unor echipaje speciale la granita cu Romania, care nu face parte din spatiul Schengen", a subliniat "Dreapta" intr-un comunicat. (A.M.L.)
Ultimatum pentru romanii de la Genova
Ca o noua manifestare a valului de xenofobie declansat in Italia dupa incidentul produs, miercuri, la Roma, o miscare politica italiana de extrema dreapta, "Forza Nuova", a lansat un ultimatum la adresa imigrantilor romani si romi din Genova. "Daca in zece zile nu vor fi evacuate doua tabere de romi din Genova, Forza Nuova va adopta masuri in acest sens", a avertizat, sambata, "Forza Nuova", intr-un comunicat. "Incepand de astazi, activistii nostri si toti italienii sunt autorizati moral sa foloseasca metode care merg dincolo de simplele proteste, pentru a-si apara propriii compatrioti. Vai de cei care se vor atinge de femeile noastre!", adauga textul formatiunii, citat de publicatia "Liguria Notizie". (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.