Meteorologii anunta doua zile de ploi, ninsori si vint puternic in toata tara. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a emis o atentionare, cod galben, pentru toate cele 42 de judete, valabila pina miine seara. „Azi vor fi valori de temperatura cu 8-10 grade sub mediile climatologice. Se vor semnala precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare in Transilvania si in Moldova si sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in regiunile sudice. Vintul va prezenta intensificari in regiunile estice si sud-estice. La munte va ninge viscolit", potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Astfel ca temperaturile se vor situa intre 0 si maximum 10 grade Celsius. Cel mai cald va fi in partea de sud, unde mercurul termometrelor va ajunge, izolat, la maximum 14 grade Celsius.

„Vremea va fi rece in toata tara, cu precadere in nordul Moldovei, unde se vor inregistra zero grade, poate chiar mai putin. Va ploua pe arii extinse in Maramures, Crisana si nordul Transilvaniei si restrins in Banat si in sudul Transilvaniei", ne-a declarat Florinela Georgescu, meteorologul de serviciu al ANM. Marti, precipitatiile vor disparea, doar in estul si sud-estul tarii va ninge, iar vintul va atinge 70 de kilometri pe ora. Temperatura va scadea in medie cu 2 pina la 5 grade Celsius in toate regiunile tarii, potrivit prognozei. In Capitala, temperaturile se vor situa intre 5 si maximum 10 grade Celsius.

Totusi, meteorologii au anuntat ca vom avea parte de o toamna lunga. „Iarna nu se va instala decit la 1 decembrie, atit in ceea ce priveste temperaturile, cit si zapada", a declarat recent Ion Sandu, directorul ANM.