Piata utilajelor de constructii va creste in 2008 pana la 170 milioane euro pe baza vanzarilor tot mai mari pe acest segment, apreciaza directorul financiar al Case Utilaje, Razvan Nitoiu, citat de NewsIn.
"In prezent, piata utilajelor de constructii din Romania este estimata la 100 milioane euro. Noi vedem o crestere de 70% pe an, trend ce va continua sa se mentina inca cel putin doi-trei ani", a declarat Nitoiu. Potrivit acestuia, piata utilajelor de constructii se va segmenta in urmatoarea perioada pe utilaje specifice cum ar fi incarcatoare, excavatoare, companiile renuntand treptat sa mai achizitioneze buldoexcavatoare.
"Foarte multi clienti isi vor schimba parcul auto in urmatorii ani. Mizam pe faptul ca acestia si-au achizitionat cu ceva timp in urma utilaje second-hand si acum ar fi timpul sa le schimbe cu unele noi", a explicat Nitoiu.
In primele noua luni ale anului, compania a vandut o suta de utilaje de constructii in Romania, iar pentru anul urmator reprezentantul producatorului american isi propune o crestere de peste 100% a numarului unitatilor comercializate. Conform reprezentantilor companiei, in primele noua luni ale anului pe piata din Romania s-au vandut circa 1.700 de buldoexcavatoare.
Marcile ce apar pe piata de utilaje si sunt comercializate de catre companie fac parte din gama Case, Furukawa, Om, Cesab si Dumec.
Case Utilaje estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 20 milioane euro pentru 2008 si vizeaza o cota de piata de 10% pe segmentul de utilaje pentru constructii din Romania.