Supercampioana Europei la handbal feminin, Oltchim Rm. Valcea, a spulberat, aseara, in deplasare, echipa maghiara Ferencvaros Budapesta, cu scorul de 32-22, si ramane singura echipa neinvinsa din grupa D a Ligii Campionilor.
Dornice sa-si asigu
Supercampioana Europei la handbal feminin, Oltchim Rm. Valcea, a spulberat, aseara, in deplasare, echipa maghiara Ferencvaros Budapesta, cu scorul de 32-22, si ramane singura echipa neinvinsa din grupa D a Ligii Campionilor.
Dornice sa-si asigure cat mai repede calificarea in faza superioara a celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul Continent, handbalistele din Rm. Valcea pregatite de Gheorghe Tadici au debutat in forta pe terenul celor de la Ferencvaros Budapesta si s-au instalat la conducere inca din primele secunde, conducand dupa numai sapte minute de joc cu 4-1!
Cu cerberul Luminita Dinu (foto) din nou in forma deosebita, valcencele si-au tinut la respect adversarul si si-au conservat avantajul pana spre finalul primei reprize, punctand prin mai toate jucatoarele trimise pe teren, spre disperarea gazdelor, puternic sustinute de peste 2000 de suporteri. Aplicand acelasi registru tactic si dupa pauza, Oltchim a fortat desprinderea prin gurile de foc Meirosu (7 goluri) si Maier (9), si a reusit sa se distanteze la o diferenta linistitoare de sapte-opt goluri cand mai erau doar zece minute, fapt ce i-a permis antrenorului Tadici sa introduca pe teren si cateva rezerve de lux, Cherascu si Ivan trecandu-si numele si pe lista marcatoarelor. Astfel, desi a pierdut-o pentru o luna pe Valentina Ardean-Elisei, care va sta departe de teren din cauza unei fracturi, Oltchim reuseste o noua victorie in Liga Campionilor si se instaleaza in fruntea grupei D, cu punctaj maxim, fiind urmata de Viborg, care a trecut de Buducnost, cu 36-29 (20-19).
In Cupa Cupelor, "U" Jolidon Cluj si Rulmentul Brasov s-au calificat in optimile de finala, clujencele reusind sa treaca de gruparea austriaca Dornbirn Schoren intr-o dubla mansa disputata pe teren propriu, cu scorul general de 80-42, in vreme ce elevele antrenoarei Mariana Tarca s-au impus lejer in fief-ul echipei elene Gas Anagennisi, cu scorul de 32-24 (19-13), si mai aveau de bifat aseara, dupa inchiderea editiei, si meciul retur. Tot in optimi, dar in Challenge Cup, a urcat si HC Dunarea Braila, care a castigat ambele manse disputate pe teren propriu in fata gruparii bosniace ZRK Ljubuski-Trgocoop, cu scorul general de 74-37, in vreme ce Tomis Constanta a facut un pas urias spre faza urmatoare a competitiei dupa ce a spulberat pe teren propriu team-ul elen Elpides Dramas, cu scorul de 31-18 (12-8). In Cupa EHF, fetele de la HCM Baia Mare s-au impus pe teren propriu in fata galonatei echipe Ikast Bording Elite Handbold, cu scorul de 29-26 (14-15), dar le asteapta un retur de foc in Danemarca, pe data de 8 noiembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.