Codul galben emis de ANM pentru intreaga tara expira in aceasta seara, la ora 21:00. Zilele urmatoare, vremea isi va pastra aceleasi caracteristici. Temperatura aerului va fi chiar mai scazuta, iar la munte va ninge viscolit.


Ardea
Codul galben emis de ANM pentru intreaga tara expira in aceasta seara, la ora 21:00. Zilele urmatoare, vremea isi va pastra aceleasi caracteristici. Temperatura aerului va fi chiar mai scazuta, iar la munte va ninge viscolit.


Ardealul este zona cea mai afectata de vremea rea ce a cuprins Romania incepand de ieri. Previziunile meteorologilor nu sunt prea bune. Vremea rece va continua si de maine, cand temperaturile aerului vor scadea si mai mult decat acum, iar la munte va ninge viscolit.


NÅMETI. In Moldova a nins numai la altitudini inalte. "Zapada este numai sus, de la 1.300 de metri altitudine, pe Muntele Ousoru. La Vatra Dornei nu a nins, dar este frig", a declarat Doina Dranca, administrator la partiile Parc. Pasul Tihuta, care face legatura intre Bucovina si Ardeal,  a avut parte de mai multa zapada, pe carosabil depunandu-se un strat foarte subtire. Nu s-au inregistrat evenimente rutiere, circulatia desfasurandu-se fara probleme. In schimb, la statia meteo din Calimani, aflata la 2.021 metri altitudine, este o iarna veritabila. Stratul de zapada atinge 18 centimetri, iar vantul a suflat cu putere. Traseele montane au fost inchise, astfel ca turistii trebuie sa fie bine echipati atunci cand pornesc pe munte. Spre bucuria schiorilor din Bucuresti, si pe Valea Prahovei a nins destul de mult. In urma cu doua zile, angajatii de la Teleferic Prahova au facut probe la telescaunul din Valea Dorului. Daca va continua sa ninga, iar vantul nu va sufla cu putere, este foarte probabil ca la sfarsitul acestei saptamani sa inceapa sezonul de schi. Zapada multa este si in Poiana Brasov. Singurii care nu se bucura de ninsoare sunt lucratorii de la telegondolele ce se construiesc la Azuga si Sinaia. La Balea Lac a nins foarte mult, stratul de zapada atingand 20 de centimetri, in vreme ce la Paltinis sunt numai 10 centimetri. Ca la fiecare ninsoare, judetul Harghita a fost paralizat. Circulatia pe drumurile publice s-a desfasurat in conditii de iarna. Aflata acasa, la Baile Harghita, biatlonista Eva Tofalvi a efectuat primul antrenament pe zapada in Romania din acest sezon. Ea va pleca in Suedia vineri, impreuna cu lotul national, pentru a participa la prima etapa a Cupei Mondiale de Biatlon.


PREVIZIUNI. Regimul termic va fi in continuare sub cel normal. Mai multe sisteme noroase vor traversa Romania, de la vest catre est, si vor determina precipitatii in Maramures, Transilvania si Moldova. Ninsorile vor continua sa cada in zona montana, o ameliorare a vremii fiind posibila abia in week-end. Pentru maine, vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada. Va ninge mai ales noaptea, atunci cand temperatura aerului va scadea sub 0 grade Celsius aproape pe tot cuprinsul tarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.