Isteria interceptarilor ilegale a convorbirilor telefonice si a ministrilor pentru care DNA cere aviz in vederea inceperii urmaririi penale a atins cote maxime. Si asta in contextul in care, in ultima sa aparitie televizata, presedintele Traian Base
Isteria interceptarilor ilegale a convorbirilor telefonice si a ministrilor pentru care DNA cere aviz in vederea inceperii urmaririi penale a atins cote maxime. Si asta in contextul in care, in ultima sa aparitie televizata, presedintele Traian Basescu a lasat sa se inteleaga faptul ca dupa Chiuariu si Pacuraru, ale caror cazuri au ajuns pe masa Comisiei Prezidentiale de avizare a urmaririi penale in cazul demnitarilor, urmeaza ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Seful statului a precizat, recent, ca Orban s-ar putea sa aiba niste surprize de la Justitie. Cert este ca, mai ales acum, in plina campanie electorala pentru euroalegeri, dar si pentru referendumul privind uninominalul, liberalii nu vor fi slabiti deloc de presedintele acuzat in mai multe randuri de politie politica. In asteptarea urmatoarei mutari de la Cotroceni, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca este urmarit de DNA si de serviciile secrete. Paul Pacuraru a spus si el ca in Romånia inca se face politie politica.

Ministrul sanatatii, liderul liberal Eugen Nicolaescu, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca este urmarit si crede ca actiunea este intreprinsa si de reprezentantii DNA, si de serviciile secrete, la ordinul presedintelui Traian Basescu. Nicolaescu a spus ca stie ca are domiciliul supravegheat si telefonul pus sub ascultare. „Stiu ca am telefoane ascultate, am masina in fata casei, care sta zi si noapte si urmareste, stiu ca salariati ai ministerului se plang si ei de telefoane urmarite, stiu lucrurile astea. Nu e o noutate pentru mine, stiindu-l pe Traian Basescu. Nu ca e vinovat, e cauza a ce se intampla. El a dispus toate aceste lucruri, sunt convins de asta“, a declarat Nicolaescu. El a spus ca in momentul in care se deschide intamplator usa masinii care ii supravegheaza casa, inauntru se vede un studio de televiziune, iar telefonul sau scoate sunete ciudate cand il apropie de un radio, se intrerupe, uneori suna „aiurea“ si mesaje de pe telefonul lui sunt redirectionate pe cel al sotiei. Intrebat daca in supravegherea locuintei ar putea fi implicati paparazzi, Nicolaescu a infirmat varianta spunand: „Dac-ar fi paparazzi, as fi multumit, dar nu sunt paparazzi“.

Pacuraru acuza politia politica
La randul sau, ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat, referindu-se la dosarul in care este cercetat pentru posibile fapte de coruptie, ca in Romania inca se face politie politica, spunand ca stie ca telefoanele persoanelor importante si ale rudelor acestora sunt ascultate. „Sigur ca stiam ca se face politie politica in Romania. Sigur ca stiam si imi spusesera colegii din comisiile SRI si alte comisii ca toate telefoanele sunt ascultate, si rude, si nepoti, si cumetri, si cuscri, si toti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.