Opt soldati ai armatei turce luati ostatici in urma cu o luna de rebelii kurzi din nordul Irakului au fost eliberati, simbata seara, au anuntat surse oficiale din armata turca, citate de Reuters. Eliberarea celor opt militari vine in ajunul intilniri
Opt soldati ai armatei turce luati ostatici in urma cu o luna de rebelii kurzi din nordul Irakului au fost eliberati, simbata seara, au anuntat surse oficiale din armata turca, citate de Reuters. Eliberarea celor opt militari vine in ajunul intilnirii de la Washington dintre premierul turc Recep Tayyip Erdogan si presedintele George W. Bush si poate duce la scaderea presiunilor exercitate de armata turca pentru o invazie in nordul Irakului. Cu toate acestea, ministrul turc de Externe nu a exclus optiunea militara impotriva kurzilor. Declaratia sa a venit chiar la finalul conferintei internationale de la Istanbul, la care ministrii de Externe din statele vecine Irakului si ai celor cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate ONU au incercat sa gaseasca o solutie pasnica pentru criza dintre Irak si Turcia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.