VIZE. Ambasada Romaniei la Chisinau a anuntat ca depunerea cererilor de vize se va realiza online pana la 19 noiembrie, dupa aceasta data solicitarile fiind preluate direct de Sectia consulara, potrivit unui comunicat citat de Mediafax. Sectia consulara va prelua cererile de vize pe principiul primului venit si in functie de capacitatile tehnice de preluare si procesare, conform programului de lucru cu publicul, intre orele 8:30-16:00 si 19:00-22:00, se arata in comunicat. Potrivit sursei citate, cazurile deosebite, inclusiv urgentele medicale, vor fi analizate in intervalul de lucru cu publicul, daca se va face dovada ca sunt reale si justificate.


ROCADÃ…. Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski, invins la alegerile anticipate de luna trecuta, i-a prezentat presedintelui si fratelui sau geaman, Lech, demisia Guvernului. "Ne incheiem misiunea cu fruntea sus. Situatia economica este buna, iar pozitia Poloniei in Europa s-a consolidat in ultimii doi ani", a spus fostul prim-ministru. Executivul Kaczynski va gestiona in continuare afacerile curente ale tarii, pana cand liberalul Donald Tusk (foto), invingator la alegerile de la 21 octombrie, isi va prezenta Executivul.


TELEFON ROSU. Mai-marii armatelor SUA si Chinei vor tine legatura printr-o linie telefonica speciala, ce va fi instalata in curand. "Am decis sa stabilim o linie directa intre cele doua organisme ale Apararii ale noastre", a declarat seful Pentagonului, Robert Gates, la incheierea unei intalniri la Beijing cu omologul sau chinez, Cao Gangchuan. "Suntem de acord sa intensificam schimburile militare in toate domeniile", a adaugat oficialul american.