Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat sambata, la Liga alesilor locali PSD, ca partidul se afla in fata „valului al treilea” de reformatori din istoria sa, cand unii vor "sa lege fedeles PSD si sa il dea pe mana lui Traia
Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat sambata, la Liga alesilor locali PSD, ca partidul se afla in fata „valului al treilea” de reformatori din istoria sa, cand unii vor "sa lege fedeles PSD si sa il dea pe mana lui Traian Basescu”. Iliescu a spus ca PSD nu are nevoie de oameni care sa pronunte fraze de stanga, dar care sa traga cu ochiul spre dreapta, sa vada daca sunt aprobati. Iliescu a aratat ca respectivii, fara a-i nominaliza, au fost conditionati sa il dea afara din PSD pentru ca PSD sa devina un partid acceptat de dreapta. Presedintele de onoare al partidului a vorbit si despre o asa-numita campanie de demonizare a sa in viata publica. El sustine ca primul val de demonizare a sa a fost in mai 1990, cand s-a polarizat viata politica in jurul FSN si Ion Iliescu, iar al doilea a constat in pierderea alegerilor din 1990, cand a aparut ApR,cu un slogan ce tinea de reformarea partidului. In legatura cu referendumul, Iliescu a declarat ca Basescu a inventat diversiunea referendumului, pentru a distrage atentia de la alegerile europarlamentare, si ca nu se va prezenta la vot. Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat, in cadrul aceleiasi intalniri, ca nu intotdeauna ceea ce gandeste si spune el se suprapune "suta la suta" cu ceea ce gandeste presedintele de onoare, Ion Iliescu. Insa acest lucru nu inseamna ca el si Ion Iliescu nu se respecta reciproc, a adaugat Geoana. Acesta a mai spus ca prefera sa fie presedintele unui partid viu, nu al unui „partid de yes-man-i”, ca la PD, sau a unei „adunaturi”, ca la PNL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.