llie Nastase, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a luat atitudine in urma valului de violente provocat de romii din Romania in Italia. Fosta glorie a tenisului romanesc s-a aratat indignat de faptul ca toti romanii sunt bagati in aceeasi oala c
llie Nastase, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a luat atitudine in urma valului de violente provocat de romii din Romania in Italia. Fosta glorie a tenisului romanesc s-a aratat indignat de faptul ca toti romanii sunt bagati in aceeasi oala cu infractorii si a facut o declaratie absolut socanta: «Daca unul omoara, atunci trebuie omorat. Credeti ce vreti, dar in unele situatii sunt in favoarea pedepsei cu moartea».


NEVOIA DE LEGI. Intr- un interviu acordat telefonic publicatiei Quotidiano.net,Ilie Nastase a aratat ca intelege masurile luate de autoritatile italiene impotriva romanilor si sustine ca uneori este de acord cu aplicarea pedepsei cu moartea. "Nu sunt de acord cu declaratiile politicienilor nostri care au spus: «Daca Italia nu vrea sa aiba atatia hoti sa le gaseasca de lucru». Acesi delicventi nu au nevoie sa lucreze, ci sa supravietuiasca. Se prezinta imbracati bine, cu cravata la granitele noastre, chiar daca au facut cinci ani de inchisoare, dar sunt in regula si au dreptul sa plece. Nu e usor sa distingi care merge cu intentii bune sau cu rele. Sunt raufacatori in Romania, dar ei merg sa comita crime in strainatate", a declarat Ilie Nastase, intr-o italiana aproape perfecta. Ilie Nastase a spus ca aceasta problema exista si in Franta. "Este nevoie de legi europene dure, foarte dure, altfel o problema mai ales italiana se va muta la cativa kilometri, in Franta, Spania, Portugalia. Si la periferia Parisului sunt baraci cu romani, fac prostitutie si de toate. In Italia vin mai usor pentru ca inteleg mai bine limba, fara sa fie nevoie sa o studieze. Aceste animale nu au nicio educatie si se acomodeaza repede. Suntem latini. Aveti dreptate, nu este drept sa va fie frica sa iesiti din casa din cauza noastra. Din cauza acestor animale, toti suntem considerati niste hoti. Este o problema de educatie, oameni care nu inteleg ca nu trebuie sa fure, sa omoare, merita sa stea in inchisoare mai mult timp. Dar nici asta nu este o solutie", a completat Nastase.


PEDEAPSA CAPITALA. Nastase crede ca ar trebui ca Romania sa fie ajutata sa dezvolte educatia. "Nu sunt un politician cu solutii. Dar daca punem problema in carca altei tari, aceasta nu se va incheia niciodata. Romania ar trebui sa furnizeze mai multe informatii, mai multa politie la frontiera italiana pentru a ajuta la combaterea acestor persoane fara identitate care emigreaza....daca nu pot fi oprite la granita noastra. Expulzarile? Da, dar unde, pe insula Elba, cum au facut cu Napoleon?", a afirmat Nastase.

Presedintele FRT a declarat ca intelege autoritatile italiene si ca uneori este in favoarea pedepsei cu moartea. " Si inainte romanii calatoreau, dar erau mai controlati. Este nevoie de legi mai dure, il inteleg pe amiralul italian caruia i-a fost ucisa sotia. Eu nu sunt un politician dar spun ceea ce simt: «Daca unul omoara, atunci trebuie omorat. Credeti ce vreti, dar in unele situatii sunt in favoarea pedepsei cu moartea»", a afirmat Nastase.

Si fosta campioana Virginia Ruzici, fost numar 8 mondial, este de acord ca opinia lui Nastase: "Este ingrozitor ceea ce se intampla. Guvernul italian face foarte bine ca se apara, sper ca cel roman isi va da seama de gravitatea situatiei. Regret doar ca se spune ca toti romanii sunt la fel. Am avut oameni de mare calitate, soprana Angela Gheorghiu (sotia lui Roberto Alagna), Eugen Ionescu, Elvira Popescu, sculptorul Brancusi, filozoful Ciorana€¦as fi preferat sa se vorbeasca despre ei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.