Conducerea Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita considera ca lipsa de reactie a Guvernului si a clasei politice la campania UDMR privind "noua descalecare" este condamnabila, precizand ca o lipsa de reactie inseamna incurajare sau com
Conducerea Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita considera ca lipsa de reactie a Guvernului si a clasei politice la campania UDMR privind "noua descalecare" este condamnabila, precizand ca o lipsa de reactie inseamna incurajare sau complicitate tacita. Presedintele Forumului, Ioan Solomon, a declarat sambata ca nu acuza in primul rand UDMR, ci pe guvernantii de la Bucuresti pentru ca permit Uniunii o astfel de campanie, neluand atitudine.
"Nu e prima oara cand se fac astfel de declaratii, acum s-a sarit calul prea mult, dar sa nu uitam cand Marko Bela le-a zis maghiarilor la Targu Secuiesc, pe 15 martie, ca romanii de aici trebuie sa invete limba maghiara pentru ca mananca paine secuiasca (...), si atunci era vicepremierul Romaniei. Ati auzit atunci a doua zi ca sa se ia vreo pozitie?", a spus presedintele Forumului, precizand ca societatea civila romaneasca din Covasna si Harghita a cerut atunci premierului si conducerii Parlamentului o reactie.
"Reactia poate sa fie de la dezavuare pana la condamnare, dar si cea mai palida dezavuare tot ar fi ceva, dar nu au zis nimic ori asta nu se poate. A nu avea o reactie inseamna incurajare, nu se poate interpreta altfel, si inseamna o complicitate tacita", a subliniat Solomon. Pe de alta parte, liderii Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita solicita in continuare tuturor partidelor politice sa semneze un protocol de colaborare cu Forumul, in vederea apararii si pastrarii identitatii romanilor din cele doua judete. Saptamana trecuta, Marko Bela a explicat ca redobandirea patriei pentru maghiarii din Romania inseamna redobandirea bunurilor care le-au fost luate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.