CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Un desert pe care multi il pot considera un inlocuitor bun al unei gustari intre mese. Problema este ca are in compozitie foarte multe grasimi periculoase si zaharuri care pot stresa pancreasul.


Foitajul cu crema de cacao si alune de padure Kat Kat tat face parte din categoria produselor de patiserie dezechilibrate nutritional. Ingredientele inscriptionate pe eticheta stau marturie: "faina de grau, crema de alune de padure, zahar, ulei vegetal hidrogenat (ulei sau seminte de bumbac si/sau ulei de floarea-soarelui si/ sau ulei de palmier), alune de padure macinate (10%), cacao pudra (5%), lapte praf, zer praf, emulsificator (lecitina din soia E322), aroma artificiala (etil vanilina), ulei vegetal hidrogenat (ulei sau seminte de bumbac si/sau ulei de floarea-soarelui si/sau ulei de palmier), zahar, sare, ou, aroma natural identica de alune de padure "artificiala".


Pentru a analiza acest produs, specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, se foloseste si de informatiile nutritionale oferite pe eticheta. Aceastea specifica o valoare energetica de 526 kj/2198 Kcal pentru fiecare 100 de grame de produs consumate si o cantitate de 5,2 g proteine, 30,2 g grasimi si 58,3 carbohidrati.


ANALIZÃ…. Din analiza etichetei reiese ca foitajul are un exces de grasimi, printre care si grasimile hidrogenate nocive si zaharuri cu absorbtie lenta si rapida si incarcatura glicemica ridicata periculoasa pentru pancreas. Foitajul are o densitate energetica foarte inalta.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, copiilor, suferinzilor de boli hepatice, suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, de boli neurologice si neurodegenerative, de boli reumatismale, de guta, suferinzilor de cancer. Produsul va fi consumat de diabetici numai cu avizul medicului. De asemenea, specialistul nostru atrage atentia ca produsul este interzis suferinzilor de celiachie.