Judecand drept, observ ca, la aceasta ora, nu stim aproape nimic despre cel mai mediatizat caz al momentului, si anume asasinarea italiencei Giovanna Reggiani de catre romanul  Nicolae Romulus Mailat. Stim reactii interne, externe si am urmarit
Judecand drept, observ ca, la aceasta ora, nu stim aproape nimic despre cel mai mediatizat caz al momentului, si anume asasinarea italiencei Giovanna Reggiani de catre romanul Nicolae Romulus Mailat. Stim reactii interne, externe si am urmarit cateva zeci de ore de dispute pe tema acestui caz. Faceti un bilant si o sa observati ca din intregul „spectacol“ lipseste tocmai filmul evenimentelor. S-a spus initial ca Giovanna Reggiani mergea pe o alee laturalnica, pe langa o tabara de nomazi, alee ce porneste de la Gara Tor di Quinto. Inca de la inceput informatia trebuia sa ne ridice intrebari. Locul este ideal pentru talharii, dar se pare ca astfel de fapte nu s-au mai petrecut aici. Poate ca „paza“ cea mai buna o dadea faptul ca tabara de rromi este la cativa metri si „hotii nu fura langa casa“. Daca aici ar mai fi avut loc talharii, ar fi fost patrule de politie sau poate tabara era rasa mai de mult.

S-a spus apoi ca femeia a fost atacata pe alee, lovita si tarata intr-o baraca. Imposibil, in plina prigoana impotriva emigrantilor, nimeni nu risca sa vada un conational rapind o femeie fara sa intervina . Tabara asta este aici de cinci ani, or, ca sa reziste in acest loc, locuitorii ei trebuie sa respecte niste reguli. Fie dusa in baraca, fie in camp, s-a spus ca Mailat si-a violat victima. S-a facut apel chiar la o marturie a unei romance din care reiese ca victima avea pantalonii coborati in vine. Este o eroare. Victima a fost gasita imbracata, avea pantalonii incheiati, iar bluza era ridicata pentru ca fusese tarata de picioare spre locul unde a fost descoperita. S-a spus apoi ca, dupa ce a violat-o si batut-o, Mailat a luat femeia in spate si a aruncat-o intr-un sant. Eroare din nou, surprins, Mailat a abandonat femeia unde a jefuit-o.

Poate pare surprinzator, dar eu cred ca abia citind urmatoarele randuri aflati filmul real al evenimentelor. Ancheta este la inceput, dar mare parte din ceea ce urmeaza sa spun va fi confirmat: la ora 18.30, Nicolae Mailat era in Gara Tor di Quinto. El este surprins de o camera de supraveghere. Langa el mai este un barbat neidentificabil din imagini.
Mailat (sau cei doi) pune ochii pe Giovanna Reggiani, care avea in mana o geanta ca o valijoara. O urmareste pe alee. Femeia avea in mana o umbrela. Urma acestui instrument ii va ramane pe fata.

Venit din spate, Mailat nu ii smulge femeii geanta, ci umbrela. Femeia se intoarce spre el, iar acesta o loveste peste fata cu umbrela. Femeia are o rana in partea stanga a fetei, ceea ce inseamna ca, in momentul lovirii, era fata in fata cu agresorul. Probabil ca dinspre gara mai veneau persoane, iar Mailat nu a vrut sa lase victima in ochii tuturor, pentru ca altfel nu se explica de ce Mailat (sau cei doi) nu a luat geanta si n-a fugit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.