Pentru ireversibilitatea luptei impotriva coruptiei este nevoie de un angajament politic "ferm", a declarat ieri europarlamentarul german Markus Ferber, copresedinte al Delegatiei CDU/CSU din Parlamentul European.
El a apreciat, intr-un comunicat de presa, ca in ultimul raport asupra progreselor Romaniei, din iunie 2007, Comisia Europeana a identificat un numar de puncte unde Guvernul trebuie sa faca mai multe, cum ar fi imbunatatirea conditiilor in ceea ce priveste procedurile judecatoresti de tratare a coruptiei la nivel inalt. Pe de alta parte, Ferber a avertizat ca UE va "retine" fondurile destinate agricultorilor romani, daca Guvernul de la Bucuresti nu isi va indeplini angajamentele in domeniu, asumate fata de Uniune.
"Guvernul roman are o sarcina foarte clara de indeplinit. Daca nu indeplineste termenul-limita, Uniunea Europeana nu va avea alta posibilitate decat sa retina banii agricultorilor romani", a spus Ferber. In 2008, Romania ar trebui sa primeasca 443 de milioane de euro in plati directe pentru fermieri.