Asasinul si-a justificat crima declarand ca a vrut sa salveze tara de la greseala facuta de Rabin de a a purta tratative pentru infiintarea statului Palestina. In Piata din Tel Aviv, care poarta numele fostului premier asasinat, a vorbit si Yuval, f
Asasinul si-a justificat crima declarand ca a vrut sa salveze tara de la greseala facuta de Rabin de a a purta tratative pentru infiintarea statului Palestina. In Piata din Tel Aviv, care poarta numele fostului premier asasinat, a vorbit si Yuval, fiul lui Itzhac Rabin. El si-a exprimat rusinea ce o resimte el si foarte multi cetateni israelieni si evrei din intreaga lume, fata de spectacolul care se desfasoara in jurul sceleratului asasin. Igal Amir traieste in lux in celula din inchisoarea Rimonim, acorda interviuri, intretine un scarbos roman de dragoste cu o evreica americanca, extremista si zanatica. Ritualul iudaic de circumcizie a copilului lor, se va desfasura in inchisoare, cu rabini si invitati, un fast care irita bunul simt si morala iudaica. In timp ce sutele de mii de oameni cinsteau memoria lui Itzhac Rabin, nu departe de Piata Itzhac Rabin, admiratorii asasinului faceau slujba religioasa cunoscuta sub numele "Brit Itzhac", care are loc inainte de taierea preputului copilului. Apoi, Igal Amir a incins o hora sarbatoreasca. Toate incercarile facute pe cale juridica de a opri aceasta rusine nationala au dat gres. Zeci de politisti au fost mobilizati pentru a pazi buna desfasurare a ritualului. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.