Membri in juriul „Megastar" de la Prima TV, Adrian Despot si Virgil Iantu comenteaza pentru Cotidianul noua generatie cintatoare.

Cum e viata?

Despot: Este plictisitoare pentru oricine altcineva decit pentru mine pentru ca il duc dimineata pe Toma la gradinita, ma duc la studio pina la unu jumatate, il iau pe Toma de la gradinita, mergem acasa, se culca copiii, am doi, ii scot in parc, seara, program standard de baie si somn pentru Toma si Matei. In rest, in weekend, concerte. Ma ingrijorez cum se descurca sotia mea cu cei doi acasa. Cam atit. Nimic.

Iantu: Viata mea? Copilul, am fata, dom’le, de 2 ani.

Pai, vedete mari, tot la copii va ginditi?

Iantu: Povestea asta cu televiziunea e un miraj. Lucrurile esentiale se intimpla acasa.

Ati invatat ceva de la „Megastar"?

Iantu: Mie mi-a prins bine „Megastarul". Mi-am reamintit ce am invatat in activitatea mea muzicala. Ca jurat, te aduce in situatia asta de a fi profesor.

Despot: Eu sint pus acolo sa predau, nu sa invat. In emisiunea asta nu sint lucruri pe care nu le cunosc, am terminat Conservatorul, am facut inginerie de sunet, fac televiziune din ’94... ar fi frumos sa spun ca am tras si eu o pilda din asta, dar eu spun ca nu am tras nici o pilda.

Nu esti oricine. De ce pierzi timpul la „Megastar"?

Despot: Uiti un lucru, nu pierd timpul. Mie imi place sa fac evaluari, imi place sa vad ce gusturi au oamenii, ce si-ar dori sa cinte. 60% din cei de anul trecut de la preselectie au cintat Andra, iar anul acesta Paula Seling. Ciudat, daca stai sa te gindesti ca piesele sint vechi. Apoi, imi place sa impartasesc din experienta mea. Eu sint bine intentionat, emit teorii adevarate, dar ele nu sint intelese... Juriul „Megastarului" da sfaturi, concurentii nu incearca sa se conformeze, iar cind sint eliminati spun: mama, ce prost am fost ca nu am facut asa! Fiind in focul repetitiilor, aud, dar nu asculta ceea ce noi le spunem. Plus ca ei se cred cei mai talentati de pe lume, ceea ce iar e un impediment.

Nu e munca in zadar?

Iantu: Nu e. Iei pulsul generatiei, bun, pulsul este slab, iar generatia asta are o boala grava: e dezinformata si nu are cultura muzicala. Cei care vin la „Megastar" cred ca meseria de cintaret e la indemina oricui. Noi incercam sa le deschidem urechile cu ironie.

S-a mai schimbat televiziunea de cind te-ai intors?

Iantu: Cu exceptia unor productii ce nu sint pe gustul meu, vad o schimbare la Prima TV. Daca te uiti insa in jur, la celelalte televiziuni nu prea gasesti la ce sa te uiti. Multa vulgaritate. Se merge in jos, iar educatia sufera. Ratingul? Publicul se cultiva, iar televiziunile stiu asta.