Ma uit stupefiat de zile intregi cum simtim nevoia, ca un popor umil si sarac ce suntem, sa ne punem cenusa-n cap pentru o fapta cat se poate de reprobabila a unui neghiob pe care-l cheama, culmea, Romulus, ca pe intemeietorul Romei.


Vlad Petreanu, apelul tau e emotionant, s-ar putea sa dea bine ca imagine la extern, dar personal nu simt nevoia sa ma raliez lui pentru ca:

1. Nu pricep de ce o intreaga tara se autoculpabilizeaza pentru un imbecil. Exista legislatie care pedepseste ce (si mai ales daca) a facut Mailat.

2. Nu-mi aduc aminte sa-si fi cerut vreo alta tara scuze de la noi pentru, spre exemplu, copiii abuzati sexual.

3. Nu mai pun demult botu' la facaturi (din sotie de parlamentar violata s-a transformat in nevasta de militar neviolata, iar singura martora a acuzarii e plecata cu capu').

4. Nu-mi doresc sa cautionez actiunile iresponsabile ale extremistilor dintr-o tara care l-a dat istoriei pe Mussolini, si a legiferat organizatiile paramilitare de tip "escadroanele mortii" si nu cred ca e-n masura sa ne dea noua lectii in domeniul tolerantei.

5. Nu eu am tolerat ani de zile taberele de nomazi de la marginea Romei si nici macar nu l-am votat pe doritorul de voturi si sange romanesc Veltroni.

6. Nu am savarsit in viata mea o faradelege, deci nici in strainatate, asa ca sa ma scuteasca.

7. Nu am nici o ruda in intretinerea statului italian, nici macar la munca. Iar cei care-si castiga painea lucrand in Italia n-o fac nici de bine ce le era in tara si nici nu fura banii necesari subzistentei. Restul sunt exceptii si trebuie aplicata legislatia.

7. Nu ei isi cheltuie banii in concedii sau deplasari la mine-n tara, ci eu la ei.

8. Nu pot accepta ca, intr-o Europa Unita cu reguli valabile pentru toata lumea, unii sa fie cu beneficiile, iar altii (invariabil, noi, exceptiile) cu pierderile.

9. Nu vreau sa accept limitarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, fie el si tigan. Si totusi, nu eu huidui pe stadioane italienii care castiga bine in Romania, ci ei il mascaresc pe Mutu (pentru acuratete, cel mai bun fotbalist din Italia).

10. Nu eu am facut-o pe Andreea Pana tiganca imputita.