Cotidianul de afaceri „Business Standard" lanseaza astazi un nou format print si un pachet complex de servicii digitale fixe si mobile. Cind se lanseaza un produs media pe Internet, acesta este numit varianta „beta". Urmeaza, abia apoi, variantele 1.0, 2.0 etc., cele care tin cont de feedback-ul utilizatorilor si de testul adevarului. Dupa aceeasi logica, astazi se lanseaza „Business Standard 1.0". Ce e nou? Pe scurt, aproape totul. In primul rind, este vorba despre o noua structura a editiei print. Astfel, prima si ultima pagina va ofera un lucru foarte pretios: economie de timp. Standard Sumar va face rapid agenda zilei, puteti afla din rubricile Index despre ce companii scrie ziarul zilnic, despre ce persoane, si cum arata el pe pagini.

„Business Standard" va ofera stirile zilei din toate domeniile care intereseaza si afecteaza direct lumea de business. Sectiunea News se va incheia, zilnic, cu o pagina de macroeconomie. In plus, „BS" lanseaza astazi conceptul „pagini tip newsletter": fiecare domeniu important are o pagina dedicata zilnic (sau saptaminal). De regula, aceeasi pagina, in fiecare zi. Mai mult: in varianta online, fiecare domeniu de business va fi „spart" in subdomenii. Astfel, pe www.standard.ro veti putea gasi, de exemplu, stirile din domeniul Financiar sortate in Banci, Burse, Brokeraj, Asigurari, Fonduri Mutuale etc. La fel, pentru fiecare domeniu in parte (de la Retail&FMCG pina la Auto, Media& Comunicare, Consulting sau IT& Telecom). O alta noutate in media de afaceri: o pagina, zilnic, cu tema Fuziuni &Achizitii.

Cei interesati unde si cum isi pot investi banii personali, de mersul pietelor de capital si de zona serviciilor financiare pot gasi toate informatiile in pagina Investitii. Nu veti gasi o sectiune similara, deocamdata, in nici un alt ziar romanesc. In paginile Lideri&Analize pot fi regasite opinii ale redactiei si ale invitatilor, care pot fi completate cu parerile cititorilor. Spicuiri din editoriale din presa straina si din blogosfera vor aparea in Forum, iar analize, tendinte si strategii, in Focus. Nu vor lipsi Interviul zilnic, precum si o pagina care va vorbi despre oameni si branduri, ziarul va face recomandari de lectura si altele (inclusiv, in fiecare vineri, o rubrica de travel&cooking sustinuta de un „guru" in domeniu, Dan Chisu).

O data cu noul format, „Business Standard" ofera si un nou pachet de servicii digitale online si mobile. Site-ul www.standard.ro nu mai este doar „editia online" a ziarului, este un site complex, o alta oferta editoriala pe care v-o face, pe un alt suport (nu pe hirtie). Aici veti gasi stiri in flux continuu, materiale exclusive, fisiere video (in parteneriat cu The Money Channel), arhiva „Business Standard" si multe altele, care vor urma. Evident, site-ul contine si o versiune in limba engleza: www.standard.ro/english. In plus, de astazi, stirile „Business Standard" te pot urma oriunde, pe telefonul mobil. Mobisite-ul „Business Standard" poate fi testat simplu si gratuit, tastind in browserul smartphone-ului sau PDA-ului dvs. adresa m.standard.ro. Accesind www.standard.ro/newsletter veti putea sa va personalizati newsletter-ul, care poate contine doar stirile din domeniul care va intereseaza. Lista domeniilor disponibile o puteti verifica la adresa de mai sus. Tot aici exista si un newsletter in limba engleza. „Business Standard" e-paper este primul cotidian digitalizat din Romania. Prin simpla inscriere ca membru, la www.e-standard.ro, puteti „rasfoi" ziarul pe ecranul calculatorului, ca si cum ati avea in fata editia print. Puteti vizualiza astfel mai clar grafice, tabele, tendinte, puteti printa si arhiva. Clientii de publicitate pot integra in solutie spectaculoase module multimedia. Concluzia? Incepind de astazi, „Business Standard" nu mai este doar un ziar. Este si ramine „doar", in primul rind, un ziar. Si acesta e doar inceputul.

Zece lucruri noi in „Business Standard 1.0" Un sumar foarte clar: prima si ultima pagina de "citire rapida" ofera garantia ca, in cel mai scurt timp, veti gasi exact ce va intereseaza. Patru sectiuni noi: News, Banci& Companii, Investitii, Lideri&Analize. Un design mai clar si mai elegant al editiei print. Abordare globala: dispare separarea pe pagini si rubrici dupa criteriul intern/extern. Pagini tip newsletter: fiecare domeniu important de business are dedicata zilnic (sau saptaminal) o pagina speciala. Subdomenii: in varianta online, fiecare domeniu de business tratat in ziar este „spart" si „sortat" pe subdomenii. Fuziuni&Achizitii: o pagina in fiecare zi. Sectiunea de Investitii, dedicata investitiilor personale, unica in presa romaneasca. Un nou site: www.standard.ro, completat de mobisite-ul m.standard.ro: varianta online pentru telefonul mobil inteligent. Newsletter personalizat: puteti primi prin e-mail zilnic doar stirile din domeniul care va intereseaza, prin abonare gratuita: www.standard.ro/newsletter.