Astazi expira termenul pana la care CGMB trebuia sa aprobe schimbul de terenuri intre Primaria Capitalei si Costica Costanda, astfel ca omul de afaceri va putea
sa blocheze conturile municipalitatii.
Joia trecuta, membrii CGMB au amanat a
Astazi expira termenul pana la care CGMB trebuia sa aprobe schimbul de terenuri intre Primaria Capitalei si Costica Costanda, astfel ca omul de afaceri va putea
sa blocheze conturile municipalitatii.
Joia trecuta, membrii CGMB au amanat acest schimb, iar primarul general Adriean Videanu a anuntat ca proprietarul Parcului Bordei va putea sa puna in executare silita, prin executor judecatoresc, hotararea instantei privind despagubirile de peste 17 milioane de euro pe care Primaria Capitalei trebuie sa i le achite. Edilul Capitalei a avertizat, insa, ca va da in judecata Consiliul General pentru recuperarea "pana la ultimul eurocent" a prejudiciului. El sustine ca, inainte de sedinta, consilierii municipali l-au anuntat ca nu sunt indeplinite conditiile pentru a pune in discutie acest proiect de hotarare, astfel ca a cerut scoaterea lui de pe ordinea de zi.
Viceprimarul general Ionut Popa a argumentat decizia consilierilor prin faptul ca raportul de expertiza asupra valorii celor doua terenuri este incorect, favorizandu-l pe omul de afaceri. "Atata vreme cat propunerea de schimb de terenuri intre municipalitate si domnul Constanda va avea la baza raportul de expertiza realizat de firma aleasa de Constanda, nu vom accepta niciun schimb de terenuri. Din acest raport, rezulta ca, in zona din spatele Guvernului, unde se afla depoul RATB Victoriei, terenul ar fi la fel de scump sau chiar mai ieftin decat in zona Bordei, desi in centrul orasului edificabilele au regim de inaltime mai mare", a explicat Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.