Batonul de ciocolata este mai sanatos decat doua kilograme de mere, spune un studiu britanic. Cercetatorii care au descoperit un nou tip de ciocolata afirma ca acesta contribuie la cresterea cantitatii de antioxidanti din organism, prevenind astfel o gama larga de boli, de la maladii cardiace la cancer. Noul desert minune contine de trei ori mai multi antioxidanti decat alte marci specializate in ciocolata sanatoasa. Un baton de ciocolata contine, se pare, mai multi antioxidanti decat o jumatate de kilogram de varza de Bruxelles sau doua kilograme de mere. In plus, se pare ca are un gust deosebit de bun, existand in variantele neagra, cu lapte, cu menta si cu portocale. Producatorul batonului spune ca doua patrate de ciocolata asigura necesarul zilnic de antioxidanti. O ciocolata normala din categoria celor descoperite de britanici, cu lapte, contine 409 de calorii, in timp ce varianta neagra are doar 356. Alasdair McWhirter, editor al bestseller-ului "Foods that Harm, Foods that Heal", a declarat ca oamenii trebuie sa consume in continuare, zilnic, cinci portii de fructe si legume, pentru ca acestea contin fibre si alti nutrienti care nu se gasesc in ciocolata.