Treizeci de persoane au murit si alte doua au fost date disparute in urma unui incendiu izbucnit duminica intr-un azil de batrani din regiunea Tula, situata in centrul Rusiei, fiind ultimul dintr-o serie de incendii declansate in institutii publice d
Treizeci de persoane au murit si alte doua au fost date disparute in urma unui incendiu izbucnit duminica intr-un azil de batrani din regiunea Tula, situata in centrul Rusiei, fiind ultimul dintr-o serie de incendii declansate in institutii publice din aceasta tara, a anuntat luni administratia, citata de AFP.

"Din 32 de disparuti, au fost gasite 30 de cadavre", a spus Ghenadi Cemodanov, purtator de cuvant al administratiei regionale.

"Dintre acestia, sapte au fost identificati. Ancheta este in curs de desfasurare", cu scopul de a-i gasi pe cei doi disparuti si de a determina cauzele incendiului, a precizat el.

Un bilant precedent incdica 20 de morti, dupa ce initial fusesera 15 persoane declarate decedate.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului pentru Situatii de Urgenta, incendiul s-a declansat, duminica, la ora locala 13.20 (12.30, ora Romaniei), in satul Velie Nokolskoie, situat la 30 de kilometri sud-vest de Tula si a fost stins in jurul orei locale 18.25 (17.25, ora Romaniei). Peste 100 de pompieri asistati de 22 de autovehicule speciale au fost mobilizati la locul incendiului. Autoritatile au evacuat 293 de persoane, dintre care 17 infirmiere.

Pompierii au acuzat lipsa sistemului de detectare a incendiilor din cladire si ritmul lent cu care personalul a pornit alarma, a adaugat Cemodanov. El a mai anuntat ca a fost demarata o ancheta pentru "nerespectarea regulilor de securitate" si "incalcarea procedurilor de protectie impotriva incendiilor".

Incendiul, care a izbucnit la cel de-al doilea etaj al cladirii dintr-o cauza nestabilita inca, in timp ce pensionarii luau pranzul, s-a intins rapid in intreaga cladire din lemn, datand din anii '50,  adaugat purtatorul de cuvant.

El a precizat ca persoanele evacuate din cladire, aproximativ 300 de pensionari, au fost cazate in stabilimentele din regiune. Un numar de 17 membri ai personalului de ingrijire au fost, de asemenea, evacuati.

O comisie urmeaza sa stabileasca daca acest stabiliment, care depinde de administratia regionala, va fi reabilitat sau demolat pentru a fi in intregime construit, potrivit lui Cemodanov.

Incendiul este ultimul dintr-o serie care a provocat moartea a zeci de persoane in ultimele luni in Rusia.

In decembrie 2006, 45 de femei au murit intr-un incendiu declansat la un centru de dezintoxicare din Moscova, probabil de o mana criminala.

La 20 martie, un incendiu declansat la un azil de batrani din sud-vestul Rusiei s-a soldat cu 63 de morti. In cursul noptii de 24-25 martie, zece persoane au murit intr-un incendiu izbucnit la o discoteca din Moscova.

Zece persoane au murit iar alte cateva au fost ranite in iunie intr-un incendiu declansat la un azil de batrani din regiunea Omsk, din Siberia.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.