Un proiect de raport al Comisiei Europene critica Romania si Bulgaria pentru lipsa de "rezultate concrete" in combaterea coruptiei si crimei organizate.

Potrivit documentului citat de AFP, s-au facut "unele progrese" de la aderarea europe
Un proiect de raport al Comisiei Europene critica Romania si Bulgaria pentru lipsa de "rezultate concrete" in combaterea coruptiei si crimei organizate.

Potrivit documentului citat de AFP, s-au facut "unele progrese" de la aderarea europeana a celor doua state, dar nu suficiente. Expertii comisiei au facut aceasta evaluare intr-un raport anual privind extinderea UE.

La fiecare sase luni, Executivul UE elaboreaza si un raport specific pentru Romania si Bulgaria, aflate sub monitorizare. In functie de concluziile rapoartelor, comisia poate decide activarea, in urmatorii trei ani, a "clauzelor de salvgardare". Printre sanctiunile prevazute s-ar putea numara nerecunoasterea de alte state a deciziilor justitiei bulgare si romane sau inghetarea anumitor fonduri europene.

CE URMEAZÃ…. Urmatorul raport, care va fi axat pe sistemul judiciar, este asteptat in ianuarie 2008. Pana atunci, Comisia Europeana asteapta un raspuns multumitor din partea Bucurestiului privind remedierea "insuficientelor grave" ale sistemului de gestionare si control a fondurilor acordate agricultorilor. Raspunsul ar urma sa fie remis la data de 9 noiembrie, mai comenteaza Agentia France Presse.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.