Firmele din industria alimentara sunt nemultumite de reglementarea Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) care le interzice retragerea din magazine a produselor, pentru a fi folosite in reprocesare sau distr
Firmele din industria alimentara sunt nemultumite de reglementarea Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) care le interzice retragerea din magazine a produselor, pentru a fi folosite in reprocesare sau distribuite in alte unitati comerciale si spun ca prevederea este contrara regulamentelelor UE. Presedintele Federatiei Romalimenta, Sorin Minea, a declarat la Romania Retail Forum 2007 ca in legislatia nationala scrie foarte clar ca procesatorului ii este interzis sa retraga produsele, desi in legislatia europeana este stipulat ca produsele pot fi retrase pentru a fi folosite, de exemplu, in reprocesare, sigur, in anumite conditii foarte stricte. El a aratat ca in legislatia europeana exista o distinctie intre retragerea produselor expirate sau contaminate, produse a caror calitate este afectata si rechemarea marfii cu o calitate buna, insa in legislatia nationala este folosit un singur termen general, de retur. Acesta a completat ca incearca de doi ani si jumatate sa clarifice ce se intimpla in domeniul retururilor, dar nu a reusit. In opinia sa, pur si simplu este mai usor pentru ANSVSA sa interzica, decit sa-si asume responsabilitatea unor controale. Reprezentantii Autoritatatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sustin ca Autoritatea vrea sa se asigure ca produsele nu ajung inapoi la unitatea de procesare, dupa ce au fost puse in rafturi. Presedintele Romalimenta sustine ca interzicerea rechemarii produselor de catre procesator genereaza pierderi care se resimt in pret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.