Premierul Tariceanu spune ca votul uninominal va fi aplicat chiar si in eventualitatea unei invalidari a referendumului initiat de presedintele Basescu, datorita proiectului de lege asumat de Guvern. "La 25 noiembrie (data de organizare a referendumu
Premierul Tariceanu spune ca votul uninominal va fi aplicat chiar si in eventualitatea unei invalidari a referendumului initiat de presedintele Basescu, datorita proiectului de lege asumat de Guvern. "La 25 noiembrie (data de organizare a referendumului privind votul uninominal si a alegerilor pentru Parlamentul European - n.r.), nu am o confruntare electorala. Asumarea raspunderii Guvernului pentru legea votului uninominal este doar o masura suplimentara de siguranta pentru ca in Romania sa existe un vot uninominal, in cazul in care referendumul propus de presedinte nu este validat", a spus Tariceanu. El a mai precizat ca nu se afla implicat intr-o "batalie" cu seful statului pentru uninominal. "Nu am niciun fel de problema in aceasta chestiune cu presedintele. Daca presedintele vrea vot uninominal, si eu vreau acest vot si am facut mai mult decat a facut presedintele pentru uninominal", a spus Tariceanu. Intrebat totusi daca il va "invinge" pe Traian Basescu la alegerile pentru Parlamentul European, Tariceanu a aratat ca datoria sa, ca prim-ministru, este sa se asigure ca Romania va fi reprezentata in forul european de catre persoane capabile sa promoveze interesele tarii. Guvernul si-a asumat saptamana trecuta raspunderea pentru votul uninominal mixt. In schimb, seful statului le solicita romanilor ca la referendumul din 25 noiembrie sa spuna daca sunt de acord sau nu cu votul uninominal pur, prin care parlamentarii sa fie alesi ca primari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.