Administratia de la Washington intentioneaza sa inchida centrul de detentie de la baza navala Guantanamo din Cuba si sa transfere detinutii pe teritoriul american. Transferul presupune asigurarea unor drepturi suplimentare, printre care modificarea p
Administratia de la Washington intentioneaza sa inchida centrul de detentie de la baza navala Guantanamo din Cuba si sa transfere detinutii pe teritoriul american. Transferul presupune asigurarea unor drepturi suplimentare, printre care modificarea procedurilor care stabilesc daca detinutii sint incarcerati in conditii corespunzatoare. Totodata, se discuta ca autoritatea de a decide retinerea suspectilor sa fie oferita judecatorilor federali si nu militarilor, asa cum se intimpla acum. La Guantanamo sint inchise 330 de persoane, majoritatea arestate dupa atacurile de la 11 septembrie 2001 si suspectate de terorism. (R.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.