PROTEST. Sute de taximetristi au blocat traficul in centrul Capitalei ieri, in jurul pranzului, printr-un mars de protest pe traseul Piata Constitutiei - Piata Unirii - Universitate - Bulevardul Regina Elisabeta - Piata Operei. Coloana de mas
PROTEST. Sute de taximetristi au blocat traficul in centrul Capitalei ieri, in jurul pranzului, printr-un mars de protest pe traseul Piata Constitutiei - Piata Unirii - Universitate - Bulevardul Regina Elisabeta - Piata Operei. Coloana de masini s-a oprit in fata Primariei Capitalei, iar demonstrantii au depus la cabinetul primarului general un memoriu cu revendicarile lor. Soferii cer autoritatilor, printre altele, sa le acorde autorizatie in nume propriu.


12:51 - PROCES
CONSTANTA. Fostul sef al Politiei Transporturi, comisarul Ioan Bucur, a fost trimis in judecata pentru luare de mita.
GALATI. Aproximativ 100 de pensionari au pichetat sediul
Prefecturii Galati, nemultumiti de conditiile grele de trai.

12:56 -  AGRESIUNE CEREMONIE. Ambasadorul SUA la Bucuresti si reprezentanti ai "Vechii si Onorabilei Companii de Artilerie" din Massachusetts au dezvelit in Parcul Kiseleff un monument dedicat militarilor americani care au luptat in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe teritoriul Romaniei.
CRAIOVA. Un elev de 17 ani de la Liceul de Arta "Marin Sorescu" a fost injunghiat intr-un parc din apropierea unitatii scolare. "S-a stabilit ca a fost atacat cu un cutit. In prezent, politistii desfasoara cercetari pentru a-l identifica pe autorul agresiunii", au declarat reprezentanti ai politiei. (Mihai Gavrila)



URGENTE - Ambulante performante
Primele 50 de ambulante performante din cele 250 recent achizitionate au fost repartizate autoritatilor de sanatate publica (ASP) din Alba, Brasov, Covasna, Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures si Sibiu. Pana la 15 noiembrie vor fi livrate si celelalte 200 de autovehicule. Ambulantele sunt dotate cu aparatura de urgenta necesara pentru consultatii: EKG, defibrilator, tuburi de oxigen, doua genti de urgenta etc. Valoarea totala a acestei achizitii este de 20.797.630 lei. (M.M.) ACHIZITII - Autobuze cu aer conditionat, la iarna
Primele 50 de autobuze Merce­des dotate cu aer conditionat vor circula pe strazile Bucurestiului pana la sfarsitul acestui an. Ve­hi­cu­lele fac par­te din al doilea lot de 500 de autobuze cumparate de Primaria Capitalei, pentru 343.402.500 lei (105.000.000 euro), fara TVA. Celelalte 450 de mij­loa­ce de transport vor fi livrate treptat.


CAZUL ISKANDARANI - Patru fabrici scoase de sub sechestru
Curtea de Apel Bucuresti a dispus ieri ridicarea sechestrului ins­ti­tuit pe patru fabrici ale omului de afaceri Zaher Iskandarani si trans­ferarea masurii asupra unei statii de imbuteliere a bauturilor alcoolice din Timisoara. Hotararea este definitiva si confirma sen­tin­­ta similara luata de magistratii Tri­bu­nalului Bucuresti in iunie anul acesta. Iskandarani este judecat pentru infractiuni eco­no­mice prin care statul ar fi fost pre­judiciat cu 580.000 de euro. (M.P.)


BUCEGI - Ursii agresivi vor fi capturati
Atacurile repetate ale ursilor in zona oraselor Sinaia si Busteni i-au determinat pe sefii Parcului National Bucegi sa gaseasca solutii ca evenimente de acest gen sa nu se mai repete. Astfel s-a hotarat ca animalele agresive sa fie capturate si transportate in rezervatia de la Zarnesti. De asemenea, turistii care continua sa hraneasca ursii, desi nu au voie, vor fi amendati cu sume mari. (Nina Marcu)


ZALÃ…U - Blocul E 24, demolat de urgenta
Autoritatile locale au decis ca blocul E 24 din Zalau, distrus de o explozie la 14 septembrie, trebuie sa fie demolat urgent, in mod controlat, deoarece exista pericolul sa se prabuseasca. Potrivit prefectului, Andrei Todea, senzorii indica faptul ca blocul se deplaseaza in permanenta, iar muncitorii nu-si pot face treaba. Demolarea era programata ieri dupa-amiaza, dar a fost amanata. (M.R.)


GORJ - Nepoata imparatului Iulian, disparuta
Nepoata imparatului romilor, Iulian, este cautata de doua zile de politie, dupa ce chiar "suveranul" i-a alertat pe oamenii legii. Claudia Radulescu a plecat de patru zile de acasa, fara a da vreo explicatie, motiv pentru care Iulian crede ca fata a fost batuta, iar acum este tinuta sechestrata de sotul sau. La randul lui, acesta spune ca tanara a plecat de acasa fara sa anunte pe nimeni si ca de vineri nu mai stie nimeni nimic de ea. Oamenii legii au demarat o ancheta, iar din primele cercetari se pare ca fata a parasit domiciliul in mod voluntar. (Gabriela Mladin)


RENASTERE - Diagnostic mobil, analize gratuite
Fundatia Renasterea inaugureaza programul Diagnostic Mobil - San si Col uterin. Prin acest program se efectueaza investigatii medicale gratuite femeilor din orasele mici si din mediul rural. In Centrul mobil sunt amenajate cabinete de ginecologie, de consultatii de san si mamografie. Prima destinatie este Calafat, din 15 noiembrie. Evenimentul se alatura initiativei mondiale de lupta contra cancerului si de iluminare in roz, la 1 octombrie, a unor cladiri. Anul acesta la Bucuresti a venit randul sa fie iluminat in culoarea sperantei Cercul Militar National. (M.M.)


CORUPTIE SRI - Se cere anularea intregii anchete
Generalul(r) SRI Ovidiu Soare, colonelul(r) SRI Gheorghe Dumitrache si amiralul Emil - "Cico" - Dumitrescu, judecati de instanta suprema pentru coruptie, au invocat ieri nelegalitatea urmaririi penale efectuate de procurorii militari ai Directiei Nationale Anticoruptie. Ei au sustinut ca, potrivit recentei decizii a Curtii Constitutionale, anchetatorii nu erau competenti sa instrumenteze cazul, deoarece inculpatii nu mai aveau calitatea de militar, fiind trecuti in rezerva. Magistratii vor lua o hotarare peste doua saptamani. (M.P.)


PREMIERÃ… - Ziua Mondiala a Locuirii
In perimetrul Strazilor Lipscani si Smardan, din centrul istoric al Bucurestiului, s-a celebrat ieri, in premiera, Ziua Mondiala a Locuirii. Evenimentul, organizat de Ministerul Lucrarilor Publice in parteneriat cu Primaria Capitalei, s-a desfasurat sub motoul "Un oras sigur este un oras echitabil". Masteranzii de la Universitatea de Arhitectura si-au putut prezenta primarului Capitalei, Adriean Videanu, si ministrului Dezvoltarii, Laszlo Borbely, proiectele de dezvoltare urbana integrata. (Elena Stan)


SÃ…RBÃ…TOARE - Evreii din Romania au un nou rabin
Comunitatea evreilor din Romania are, incepand de duminica, un nou rabin. Sorin Shlomo Rosen (foto) are 29 de ani si si-a facut studiile teologice in Statele Unite ale Americii. La consacrarea sa, care a avut loc la Templul Coral din Bucuresti, au asistat, printre altii, Marele rabin Menachen Hacohen, muftiul cultului musulman din Romania - Iusuf Murat, precum si un reprezentant al Bisericii Ortodoxe. Toti i-au urat proaspatului rabin - primul, dupa multi ani, care vine chiar din randul evreilor din Romania - succes in noua sa misiune. (C.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.