Presedintele Pervez Musharraf a decis sambata sa decreteze starea de urgenta in Pakistan. Lovitura de forta vine dupa ce seful statului l-a demis pe judecatorul sef al Curtii Supreme, care ar fi trebuit sa se pronunte asupra viitorului politic al lu
Presedintele Pervez Musharraf a decis sambata sa decreteze starea de urgenta in Pakistan. Lovitura de forta vine dupa ce seful statului l-a demis pe judecatorul sef al Curtii Supreme, care ar fi trebuit sa se pronunte asupra viitorului politic al lui Musharraf. Acesta dorea un nou mandat prezidential, prin schimbarea Constitutiei. Toate comunicatiile au fost intrerupte, ca si emisia posturilor private de televiziune. Constitutia a fost suspendata. Presedintele pakistanez a declarat ca a impus starea de urgenta din cauza insurgentei islamiste si a "interferentelor" judiciare, potrivit unei copii a ordinului prezidential, obtinuta de AFP. Curtea Suprema din Pakistan a ordonat suspendarea starii de urgenta, dar guvernul controlat de Musharraf a respins aceasta decizie. Cei sapte magistrati (din 18 judecatori ai Curtii Supreme) care au ordonat suspendarea starii de urgenta au fost arestati de politie, al carei convoi a parasit sediul Curtii intr-o directie necunoscuta.

Fostul premier Benazir Bhutto a revenit in Pakistan, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Wajid Hasan. "Doamna Bhutto se afla pe aeroport ul din Karachi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.