NECONCORDANTE. 6% din produsele din carne vandute in Marea Britanie nu au mentionate corect informatiile legate de cantitatea de carne continuta, informeaza un studiu al Food Standards Agency(FSA). Uniunea Europeana cere ca pe produsele din carne sa fie specificat procentul de carne folosit  pentru fiecare dintre tipurile de carne folosite penru a ajuta consumatorii sa aleaga produsul potrivit. De asemnea, producatorii sunt obligati sa informeze cumparatorii si cu privire la procentajul de grasimi existent in produs. In urma acestui studiu a mai iesit la iveala si faptul ca metodele folosite de cei din industria alimentara din Marea Britanie nu folosesc intocmai aceleasi metode de calcul ca cele din UE.   MASURA. Autoritatile din Marea Britanie fac toate demersurile pentru a interzice grasimile trans, care sunt periculoase pentru organism. Majoritatea celor implicati in acest proiect: reprezentantii industriei alimentare, consumatorii si reprezentantii fo­ru­ri­lor sti­in­ti­fice din Regat. Acizii grasi trans se gasesc in carne si in lactate, insa se formeaza si in timpul procesului de hidrogenare a uleiurilor.