Un razboi urat al serviciilor secrete
De cåteva zile, in tårg ruleaza un film politist prost, cu taieturi facute cu toporul,  montat intr-un garaj de hoti de masini. Magistratul Marian Sintion, detasat de la DIICOT pe postul de
Un razboi urat al serviciilor secrete
De cåteva zile, in tårg ruleaza un film politist prost, cu taieturi facute cu toporul, montat intr-un garaj de hoti de masini. Magistratul Marian Sintion, detasat de la DIICOT pe postul de consilier al ministrului de interne, Cristian David, este filat de o brigada mobila a unui serviciu secret. Niste ziaristi se tin pe urmele filorilor, ii fotografiaza in flagrant si dau in vileag actiunea in „Jurnalul national“. Ziaristii emit pretentia ca serviciul care l-a filat pe Sintion sa-si asume paternitatea actiunii, in caz contrar, urmånd sa publice toate detaliile legate de identitatea filorilor. Liniste. Ziaristii se tin de cuvånt si publica in cascada poze cu filorii si cu masinile lor, apoi dezvaluie ca acestia fac parte din Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), adica serviciul sa-i zicem secret, al Ministerului Internelor si Reformei in Administratie (MIRA). Ce a urmat, se vede: se cere capul ministrului MIRA, Cristian David, pentru ca nu este capabil sa gestioneze DGIPI, pe care o are in subordine directa.

Tinta acestei actiuni este ministrul liberal David, si nu procurorul Sintion, aflat de mai multi ani, pe traseul unei obositoare navete, intre componentele Ministrului Public si cele ale Internelor. Ministrul David creeaza o problema: are in subordine singura veriga a Comunitatii Nationale a Informatiei, controlata de liberali.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.