Dupa cum am mai informat in pagina “Viata crestina”, adunarea plenara a comisiei mixte de dialog teologic intre Biserica Catolica si Bisericile Ortodoxe, care s-a desfasurat intre 8 si 15 octombrie a.c. la Ravena, in Italia, a avut parte
Dupa cum am mai informat in pagina “Viata crestina”, adunarea plenara a comisiei mixte de dialog teologic intre Biserica Catolica si Bisericile Ortodoxe, care s-a desfasurat intre 8 si 15 octombrie a.c. la Ravena, in Italia, a avut parte de un incident major ce denota tensiunile care exista intre Patriarhia Moscovei si Patriarhia Ecumenica de Constantinopol: in timpul lucrarilor, delegatia Moscovei a parasit adunarea, pretextand prezenta delegatiei Bisericii Ortodoxe Estoniene, recunoscuta de Patriarhia Ecumenica, dar nu si de cea de la Moscova. Mai trebuie spus ca documentul final al adunarii urmeaza sa apara dupa 15 noiembrie, dar Biserica Ortodoxa Rusa a incalcat embargoul si a dat publicitatii respectivul document.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.