Un artist plastic sau un designer iti pot propune modele originale Atunci cand iti construiesti sau renovezi casa, iei in calcul culorile, finisajele, mobilierul si chiar obiectele decorative, insa mai putin un aspect foarte important: usile de
Un artist plastic sau un designer iti pot propune modele originale Atunci cand iti construiesti sau renovezi casa, iei in calcul culorile, finisajele, mobilierul si chiar obiectele decorative, insa mai putin un aspect foarte important: usile de interior.

De cele mai multe ori trecute cu vederea, usile re­­prezinta o garantie a sigu­rantei si intimitatii lo­cu­intei. Nici macar atunci cand inlo­cuiesti vechile usi nu acorzi o atentie deosebita acestei operatiuni. Ai grija ca noile modele sa se incadreze in dimensiuni, eventual sa aiba finisajul asemanator cu cel al parchetului si cam atat. Este insa foarte important sa stii ca designul usilor poate schimba complet aspectul unei incaperi. Deci, cum alegi usile de interior? Pasul 1 Daca vrei sa-ti reamenajezi locuinta si intentionezi sa schimbi si usile, trebuie sa te gandesti la acest aspect din timp. Odata cu ele va trebui sa inlocuiesti si tocurile, asa ca spargerea peretelui va fi inevitabila. Tocmai de aceea, ar fi bine sa realizeze aceasta interventie inainte de a repara zidaria, de a zugravi sau de a aplica tapetul. Pasul 2 Dupa ce ai luat decizia de a inlocui usile, masoara cu grija spatiul de montare si calculeaza dimensiunile usii si ale tocului. Acestea pot diferi in functie de model, asa ca cel mai indicat ar fi sa-i dai producatorului de la care achizitionezi ansamblul dimensiunile spatiului de montare. El va sti sa te consilieze si sa-ti indice dimensiunile potrivite. Pasul 3 Alege modelul usii in functie de decorul pe care vrei sa-l aiba incaperea respectiva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.