Marele fotbalist va avea in municipiul Pitesti o artera care-i va purta numele si o statuie in incinta arenei din Trivale.

Socul mortii lui Nicolae Dobrin este inca persistent pentru multi dintre cei care l-au cunoscut sau l-au vazut jucind. Daca fotbalistul Nicolae Dica, fostul sau elev, i-a dedicat primul gol marcat in partida Stelei cu Otelul Galati (3-1), Consiliul Local Pitesti a aprobat ieri in unanimitate ca Strada Stadionului sa se numeasca Strada Nicolae Dobrin. De asemenea, in memoria marelui fotbalist, in incinta stadionului din Trivale care ii poarta numele o sa fie ridicata o statuie de bronz inalta de patru metri.

Statuia il va reprezenta pe Dobrin in miscare, executind una dintre celebrele sale fente. Pina la realizarea statuii, care va fi gata cel mai probabil anul viitor, un artist din Pitesti s-a apucat deja sa sculpteze un bust din marmura al Printului din Trivale.

La sedinta Consiliului Local a participat si Gica Dobrin, vaduva marelui fotbalist, care a anuntat ca va infiinta si va prezida Fundatia ĄGicu Dobrin", care va sustine tinerele talente din fotbal. (Daniel Spataru)