Ecaterina Luminita Mantog, judecator la Tribunalul Gorj, este acuzata de fals in declaratii, in scopul ascunderii unor fapte de coruptie, se arata intr-un comunicat al DNA. Anchetatorii au stabilit ca, in data de 4 mai 2005, Ecaterina Mantog a omis s
Ecaterina Luminita Mantog, judecator la Tribunalul Gorj, este acuzata de fals in declaratii, in scopul ascunderii unor fapte de coruptie, se arata intr-un comunicat al DNA. Anchetatorii au stabilit ca, in data de 4 mai 2005, Ecaterina Mantog a omis sa mentioneze in declaratia de avere - obligatorie in cazul magistratilor - ca are un teren cu suprafata de 400 de metri patrati, in comuna Slivilesti, judetul Gorj. Potrivit procurorilor, sotia fostului secretar de stat a urmarit astfel sa ascunde faptul ca sotul sau, Ionel Mantog, ar fi obtinut terenul respectiv ilegal. Fostul secretar de stat a sustinut insa ca terenul pentru care sotia sa a fost trimisa in judecata valoreaza numai 1,8 milioane lei vechi. Ionel Mantog a afirmat ca el a fost cel care a cumparat terenul in anul 2002 cu suma respectiva si pe care l-a revandut ulterior fostei Companii a Lignitului, la acelasi pret. El a precizat ca nu i-a spus sotiei sale sa treaca terenul in declaratia de avere din 2005 deoarece tranzactia fusese incheiata cu Exploatarea Miniera Jilt in anul 2003, fara ca Ecaterina Luminita Mantog sa fie implicata in vreun fel in contractul de vanzare-cumparare. "In dosarul deschis de DNA pe numele meu, sotia mea a fost amendata de procurorii anticoruptie cu 1000 de lei, a contestat amenda si, acum, prin acest dosar, i se inrautateste situatia. Regula in drept este sa nu inrautatesti situatia unei persoane care uziteaza de o cale de atac, dar, acum, in premiera, asistam si la acest lucru. De fapt, cei de la DNA au trimis-o in judecata doar pentru ca sotia mea a avut curajul sa conteste sanctiunea primita. Nu cred ca ii interesa pe ei ca terenul acela situat la dracu-n praznic valora mai putin de doua milioane de lei, au vrut doar sa ii inchida gura, desi sotia mea nu e un pericol social ca sa o trimita in judecata pentru asa ceva. De fapt, ei vor sa imi inchida mie gura, iar daca se asteapta la asa ceva, se inseala", a spus Mantog. Fostul secretar de stat pe probleme de minerit Ionel Mantog este si el judecat intr-un dosar de coruptie, fiind deferit justitiei in legatura cu achizitionarea locuintelor persoanelor care urmau sa fie stramutate din cauza unor lucrari miniere din zona Targu-Jiu. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.