Nu toti oamenii sunt inzestrati cu aceiasi cantitate de forta nervoasa. Aceiasi munca pe unii deabia daca-i oboseste, pe cand pe altii ii epu­i­zea­za in cel mai deplin inteles al cu­van­tuÂ
Nu toti oamenii sunt inzestrati cu aceiasi cantitate de forta nervoasa. Aceiasi munca pe unii deabia daca-i oboseste, pe cand pe altii ii epu­i­zea­za in cel mai deplin inteles al cu­van­tu­lui. Se intelege dela sine ca aces­tia din urma simt nevoia sporirii for­te­lor lor nervoase. Dar cum? Este o chestiune extrem de delicata, caci de rezolvarea ei depinde in buna ma­su­ra problema alcoolizmului. Sa nu ui­tam intra€™adevar ca foarte multi indivizi - cel putin la inceputul patimei lor - se simt impinsi catre consumarea alcoolului de senzatia, deprimanta, a sleirii fortelor lor nervoase. Alcoolul ii excita si le produce o senzatie de euoforie. Urmarile le cunoastem. Prohibitia alcoolului nu este o so­lu­tie. Experienta americana a dovedit-o. Solutia ne-o recomanda insa tot ame­ricanii. Nu este ceva nou, insa este ceva practic si inofensiv. Sa ge­ne­ralizam consumul Kolei. In toate res­taurantele, barurile si chiar la au­to­matele de pe strazi, se vinde in Ame­rica asa zisul "Kola and Coca". Este o bautura nealcoolica, con­ti­nand Kola. Ce este aceasta fai­moa­sa Kola? Este un fel de nuca origina­ra din Africa unde efectele ei sunt cunoscute din timpuri imemoriale. Favoarea de care se bucura acolo este atat de mare ca serveste drept mijloc de schimb, drept moneda. (...) Efectele sunt asemanatoare cu acelea ale altor produse naturale continand cafeina. Gratie Kolei senzatia de foame nu se manifesteaza cu puterea ei obisnuita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.