Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, l-a delegat pe Stelian Fedorca pe postul de sef al Inspectoratului Scolar General al Municipiului Bucuresti, pe perioada concediului medical al actualului inspector, Cristian Alexandrescu.

"Oficial, sint in concediu medical si chiar am niste probleme cardiace. In rest, ce pot sa mai spun e ca mi s-a retras sprijinul politic din partea Consiliului PNL Bucuresti, cu toate ca sectorul de care apartin ma sprijina in continuare", spune Cristian Alexandrescu, actualul sef al scolilor din Capitala. Anul acesta, la Inspectoratul General au fost facute mai multe controale, din partea auditului financiar, a Curtii de Conturi, de la Corpul de Control al primului-ministru, dar si de la Ministerul Educatiei. "Singurul raport in care am iesit cu asa-zise deficiente este cel al Ministerului. Inainte de a intra in concediu, m-am prezentat la Comisia de Cercetare cu documente si justificari, iar acum astept verdictul. Daca iese prost, atunci voi apela la comisia de disciplina din cadrul MEdC si la instanta, pentru ca eu stiu foarte bine ce am facut si trebuie sa ma apar, nu sa fiu tirit prin noroi", explica Alexandrescu.

Mai multe surse din cadrul Inspectoratului au confirmat ca Alexandrescu a devenit o persoana incomoda pentru cei din minister, dar si pe plan politic, pe motiv ca "a refuzat sa schimbe citiva directori de scoli si sa numeasca altii propusi politic".

Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului spun ca "din cauza ca perioada de concediu medical al lui Cristian Alexandrescu s-a prelungit foarte mult si a dus la blocajul activitatii Inspectoratului Scolar Bucuresti, ministrul Adomnitei a decis delegarea atributiilor catre un alt inspector".