Doi membri CNA il acuza pe Sassu ca l-a boicotat pe seful statului cind i-a interzis aparitia pe sticla pentru a explica in ce consta referendumul.

Refuzul TVR si al SRR de a organiza dezbateri pe tema referendumului pentru uninomina
Doi membri CNA il acuza pe Sassu ca l-a boicotat pe seful statului cind i-a interzis aparitia pe sticla pentru a explica in ce consta referendumul.

Refuzul TVR si al SRR de a organiza dezbateri pe tema referendumului pentru uninominal pina la infiintarea vreunei "comisii de timpi de antena" reprezinta o "abdicare de la insasi misiunea lor de servicii publice care trebuie sa asigure cetatenilor dreptul la informare corecta", considera Gelu Trandafir si Ioan Onisei, membri CNA, care au protestat ieri intr-o declaratie scrisa fata de decizia televiziunii publice.

"E practic un boicot al TVR-ului, dupa ce a fost instituita cenzura in TVR. CNA-ul, unica autoritate de reglementare in domeniul programelor audiovizuale,a dat inca de pe 25 octombrie reguli destul de clare privind desfasurarea referendumului. Dar e decizia lor editoriala daca un referendum convocat de presedintele Romaniei este de interes public sau nu", a declarat pentru Cotidianul Trandafir. In plus, membrul CNA considera ca TVR nu trebuie sa astepte infiintarea de catre Parlament a comisiei de acordare de timpi de antena, intrucit legea referendumului nu prevede asa ceva. "Alexandru Sassu nu trebuie sa ceara unda verde Parlamentului ca sa-si indeplineasca misiunea publica", mai spune el. Gelu Trandafir a fost numit in CNA la propunerea Administratiei Prezidentiale, iar Ioan Onisei la propunerea PD.

Presedintele SRTv a respins miercuri solicitarea lui Traian Basescu de a veni in platoul televiziunii publice pentru a explica tipul de vot uninominal pe care il supune referendumului, a anuntat seful statului in emisiunea "Nasul" de la B1 TV.

In cadrul aceleiasi emisiuni, seful statului l-a numit pe Sassu "un politruc" numit in fruntea televiziunii pentru a servi interesele PNL si PSD, formatiuni despre care a spus ca doresc sa "pulverizeze" orice demers al sau. Afirmatiile lui Traian Basescu au stirnit reactii din partea lui Sassu, care a hotarit sa nu acorde nimanui timp de antena, pina cind Parlamentul nu va reglementa conditiile in care se reflecta campania pentru referendum.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.