Andrei Alexandru, purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului, a primit din partea CNSAS verdict de politie politica.

"O intoxicare". Aceasta este singura declaratie pe care a vrut sa o faca ieri Andrei Alexandru cu privire la informatia ca a primit din partea CNSAS un verdict de politie politica. Potrivit unor surse din CNSAS, citate de mai multe agentii de stiri, acesta are un dosar de retea intocmit de fosta Securitate, iar Colegiul a dat deja un verdict de politie politica. Verificarea sa nu s-ar fi facut insa in calitate de functionar parlamentar, mai exact consilier, ci in cea de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, din care face parte ca reprezentant al PSD. Potrivit surselor noastre, decizia privindu-l pe Andrei Alexandru e mai veche.

Nascut in 1951, Andrei Alexandru este absolvent al Facultatii de Matematica si, inainte de 1990, a lucrat sase ani ca analist-programator la Centrul de Calcul al Centralei Confectiilor din Bucuresti, apoi a fost cercetator stiintific la Institutul de Tehnica de Calcul si analist la Centrul de Calcul al Centralei Tricotajelor. Imediat dupa Revolutie a intrat in presa, fiind, pina in 1991, redactor si publicist-comentator la ziarul "Adevarul". A mai lucrat apoi in redactiile de la "Curierul National" si "Universul romanesc". Din septembrie 1993 a devenit expert guvernamental in Departamentul Informatiilor Publice, iar din 1997 pina in 2000 a fost consilier al liderului grupului parlamentar PDSR din Senat, Ion Iliescu. Alaturi de acesta din urma a stat in trei campanii electorale: in 1992, 1996 si 2000. Dupa alegerile din 2000 insa a devenit purtator de cuvint al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, functie pe care o detine si astazi. Din 1995 este si membru in Consiliul de Administratie al SRR, functie care i-a adus in 2006 un venit de 31.200 lei.