Am iesit ieri sa-mi achit rata la banca. Chiar de vizavi ma scruta mustrator, chiar usor scarbit de lipsa mea de entuziasm, Daianu, de pe un banner electoral urias. Un carcalac plutind in ciorba, aia eram. "Eu promovez Romania. Tu?". Sub mecla de se
Am iesit ieri sa-mi achit rata la banca. Chiar de vizavi ma scruta mustrator, chiar usor scarbit de lipsa mea de entuziasm, Daianu, de pe un banner electoral urias. Un carcalac plutind in ciorba, aia eram. "Eu promovez Romania. Tu?". Sub mecla de securist resapat era insirat un pomelnic de titluri si merite care m-au strivit. Am avut un moment de sila de sine profunda. Am dat-o dracu' de banca, am luat o tuica si mi-am revenit. Eeuuuu, cum ar spune Becali, eeuuu o sa iau un cataroi si o sa-ti sparg ranjetul ala nesimtit, ba milogule care esti, chit ca platesc, in rate, toate geamurile de pe Magheru, asta o sa fac!
Auzi, sa promoveze Romania, de aia imi cerseste votul candidatul. De bine ce o promoveaza n-a auzit nimeni de noi, doar de curvele si hotii nostri de banci si buzunare. Nici macar tuica de Pitesti n-o promovati, lasati totul pe mine, hahalerelor, si pe Ochii lui Dobrin. Romania nu are nici macar un caine recunoscut in Europa, o oaie, si ganditi-va ca Gigi este cap de lista, nu exista nici o felie de gulas romanesc in galantar la Strasbourg, chiar daca Frunda isi impacheteaza deja hainutele in ziar.
O sa spuneti ca fac prea mare scandal pentru un afis electoral nefericit. Nu stiu daca autorul este prost sau doar cinic, dar mesajul reflecta "la indigo" atitudinea de mare boier a demnitarului fata de electorat. Sa fiu bine inteles, eu nu ma iau de Daianu in particular, cu daienii pripasiti prin toate partidele, in general, am eu o treaba. De soarecele securist din linia a doua, de politrucul second-hand care isi croieste cu osardia oricarui guzgan aspirant drum prin branza (cascaval), care rontaie fericit banii publici nonsalant ca in camara lu' tac'su. Si imi mai cere, cu o impertinenta incalificabila, si permisiunea. Doctor in economie, expert in te miri ce, consultant si finantist de renume, sef de catedra, director de banca (de preferinta falimentata) un Hagi printre inginerii financiari de rand, indrumator de geniu si cotcar stralucit, impachetat in diplome ca in "pemparsi".
Toata crema cea vestita, daca este sa citim legati la ochii CV-urile afisate pe toate gardurile si site-urile, ne cere frumos sa o trimitem la Bruxelles. Oameni pe care ii recomanda performanta, cei care au reusit pentru ei si care, inevitabil, vor invinge si pentru noi. Milionari la paispe ani, ca in Jules Verne, doctori inca de la gradinita, vlastare de securisti si nomenclaturisi atent selectionate, ei sunt osanditi sa tina tricolorul "cu verdele in sus" in Uniunea Europeana. Tu? Tu ce sa promovezi ba, insecta? Tu nu nimeresti nici Braila, daramite Europa! Bine, sa-ti fi pus taticu un milion de dolari imprumutati de la Bancorex in ghiozdanel, poate erai si tu, fraiere, un geniu in afaceri, un politician innascut, daca te stergea la nas cu o nota informativa puteai si tu sa condamni comunismul in plenul Parlamentului ca Roman sau Tismaneanu. Daca nu, taci si voteaza.
Sa vedeti ce smiorcaiala o sa iasa pe sticla. Cum vor acuza candidatii poporul nerecunoscator ca nu vrea sa iasa la vot. Sa vedeti bannere cu "cine nu voteaza nu conteaza". Cum va alerga Basescu cu urna sa prinda noua milioane de fluturi ca sa-si valideze Referendumul. Ma intreb de ce?
Isi regaseste cineva identitatea sau interesul personal in discursul, sau, Doamne' fereste, in actiunea parlamentara? Si-ar lasa vreun taran vaca singura cu Daciana la Bruxelles?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.