Sefia Regionalei CFR Iasi a fost pretul platit de PNL pentru votul dat de senatorul PSD Ion Solcanu impotriva motiunii de cenzura.

Directorul Regionalei CFR Iasi, Constantin Axinia, a fost informat telefonic, joi, de catre reprezentanti ai Ministerului Transporturilor ca a fost schimbat din functie cu Dumitru Anchidin, un apropiat al senatorului PSD Ion Solcanu. Axinia, citat de NewsIn, sustine ca functia din care a fost el demis a fost oferita de PNL, prin ministerul condus de Ludovic Orban, senatorului PSD Solcanu, drept multumire pentru faptul ca acesta a votat in favoarea guvernului Tariceanu la motiunea de cenzura. De altfel, Ion Solcanu a declarat public ca a votat impotriva motiunii depuse de propriul sau partid, fiind propus din aceasta cauza pentru excluderea din PSD.

"Demiterea mea arata in mod clar trocul facut de PNL cu aripa Iliescu din PSD, grup din care face parte si Ion Solcanu (n.r.- senator PSD de Iasi). Eu am fost informat a doua zi dupa ce a cazut motiunea ca voi fi schimbat, iar azi s-a intimplat. Chiar unii dintre consilierii domnului Orban mi-au spus in particular ca sint schimbat din cauza intelegerii dintre PNL si aripa din PSD", a declarat, pentru NewsIn, Constantin Axinia, care este si consilier local din partea PD.

Senatorul PSD Ion Solcanu a respins ferm acuzatiile lui Constantin Axinia. "Sint gratuitati, el bate cimpii. El intelege politica asa cum o face el. Nici nu merita sa-i raspund. Eu fac politica majora, nu politica de sant", a declarat senatorul PSD. Noul sef de la Regionala CFR Iasi, Dumitru Anchidin, a condus CFR Calatori in perioada guvernarii Nastase, el sustinind ca "nu vede care e problema daca acum conduce din nou", a declarat, contactat telefonic, Dumitru Anchidin.