Vechea garda de pe platourile de filmare isi apara gloria la „Zece pentru Romania". Noile nume isi cer si ele drepturile prin vocea unei telenoveliste: Oana Zavoranu.

Alexandru Arsinel, Ion Caramitru, Florin Piersic si Oana Zavoranu,
patru actori mai vechi sau mai noi care-si dau intilnire la „Zece pentru Romania" Florin Piersic, Alexandru Arsinel, Ion Caramitru si Oana Zavoranu vor dezbate in aceasta duminica, incepind cu ora 15.30, conditia actorului roman de tranzitie in emisiunea gazduita de Mihai Tatulici. Alaturi de cei patru invitati ai realizatorului se va regasi juriul, un patrulater deja consacrat, din care fac parte Adriana Saftoiu, Alexandru Darie, Mircea Kivu si Aurora Liiceanu, precum si jurnalisti care sa puna intrebari si sa comenteze prestatii.

Realizatorii campaniei difuzate de Realitatea TV s-au incapatinat sa aiba in acest an in cadrul dezbaterii chiar primii doi clasati in topul de acum doi ani. Interpretul lui Margelatu, Florin Piersic, a ocupat prima treapta a podiumului, fiind secundat de Alexandru Arsinel. Pentru celelalte doua nume invitate, organizatorii au sapat mai jos in topul din 2005: telenovelista Oana Zavoranu a ocupat pozitia a 16-a, cu un loc deasupra lui Ion Caramitru.

Chiar daca au reusit de-a lungul timpului sa nu-si perverteasca arta, atit Florin Piersic, cit si Alexandru Arsinel au cedat in ultima vreme tentatiei de a juca in seriale tv. Aura de haiduc a fost nuantata acum citiva ani de pitorescul actor clujean, cind a decis sa-si faca aparitia in serialul „Lacrimi de iubire". „M-am gindit ca pot juca si in acest gen atit de controversat, pe care lumea il apreciaza foarte tare. (…) Viata mea ar oferi subiecte pentru cea mai suculenta si interesanta telenovela", isi motiva Piersic decizia siropoasa intr-un interviu acordat in 2005. Actorul s-a avut bine de-a lungul carierei si cu peisajul televizual, prezentind de-a lungul timpului emisiuni la TVR 2, dar si la OTV. Un sondaj de opinie realizat luna trecuta confirma performanta lui Florin Piersic din 2005: actorul ocupa un loc fruntas intr-un top al culturii autohtone, inaintea unor personalitati precum Liiceanu si Plesu.

Alexandru Arsinel a urmat si el trendul, debutind inca din 2005 in serialul „Cuscrele", difuzat de National TV. In aceasta toamna si-a facut intrarea si intr-un sitcom marca Acasa TV, „Razboiul sexelor", unde o are alaturi pe partenera sa de o viata, Stela Popescu. Directorul Teatrului de Revista „Constantin Tanase" explica intr-un interviu pentru „Romania libera" cum gaseste mereu resurse pentru umorul sau: „Nu mi-a fost greu sa-mi pastrez buna dispozitie pentru ca intotdeauna a existat publicul".

Al treilea invitat al lui Mihai Tatulici, Ion Caramitru, tot un director de teatru (TNB), a reusit sa se tina departe de lumea serialelor tv. A cochetat, in schimb, cu spatiul politic, fiind unul dintre primii membri in Consiliul Frontului Salvarii Nationale si totodata una dintre primele figuri aparute in studiourile fierbinti ale TVR in decembrie 1989. In perioada 1997-2000, Caramitru a detinut portofoliul de ministru al Culturii. Poate singura scapare a regizorului intr-un spatiu mai frivol ramine un featuring alaturi de Loredana Groza in piesa „Buna seara, iubite!".

O relatie mai recenta, dar la fel de asumata, cu spatiul politic o are insa Oana Zavoranu, devenita consilier de imagine in PRM. „Sinceritatea mea este cunoscuta, in politica sinceritatea este undeva mai codasa, iar eu am sa incerc ca sinceritatea sa ocupe primul loc", isi motiva actrita de telenovela decizia de a intra in echipa lui C.V. Tudor. Denumita de cei de la „Libertatea" „Cea mai operata vedeta din Romania", Oana Zavoranu s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin relatia cu Pepe - un artist cunoscut pentru desele sale altercatii -, cit si prin disputele cu mama sa, transferate adesea in studiourile OTV.Discursul celui mai apreciat actor din 2005, pe www.cotidianul.ro/select