In „serialul trendy" de la PRO TV, care are un buget de 50.000 de euro pe episod, unul dintre protagonisti si-a luxat piciorul, iar altul a cazut in cap pe scari.Secventa din serialul de suflet al lui Andrei Boncea, director general al MediaPro Pictures Razvan Marinescu confectioneaza obiecte din nuci de cocos, Madalin Mandin cinta la acordeon, iar Ioan Andrei Ionescu stie cum se fabrica un dinte. Pe platoul de filmare, ei danseaza deseori cu masina salvarii alaturi.

O mai veche idee a lui Adrian Sirbu, conform careia dansul poate face audienta la televizor, daca e bine ambalat, a confirmat cu productiile „Dansez pentru tine" si „Cu un pas inainte". Ambele beneficiaza de bugete generoase: „Dansez" are la dispozitie aproape 4.000.000 de euro, iar un episod din „Cu un pas inainte" ajunge la 50.000 de euro.

Serialul care „vorbeste" despre un grup de tineri studenti care lupta la Academia de Arte ale Spectacolului „Carmen Caragiu" sa ajunga pe culmile gloriei are nu mai putin de trei regizori si un consultant artistic spaniol, Jesus del Cerro. Si un scenariu indraznet care a prevazut mici scandaluri numai bune pentru promovare: Cristi Iacob, in rol de profesor, a aparut gol si, ulterior, a facut dragoste cu una dintre elevele sale, Aylin Cadir s-a sarutat pe gura cu Laura Cosoi, iar Monica Davidescu a facut strip-tease. In cel mai recent episod, aceeasi Aylin, interpreta Elei, cea mai buna studenta a scolii, isi gaseste un sprijin in droguri pentru a rezista ritmului infernal de la scoala si de acasa. „Episodul de sezonul trecut in care Ela se dezbraca la cursul lui Cristi a avut unul dintre cele mai bune ratinguri, la fel si cel din sezonul acesta in care Mara, Olivia si Ela se saruta", spune regizorul coordonator, Alex Berceanu. „Tinerii sint foarte doritori sa experimenteze fara a avea intotdeauna discernamintul asupra a ceea ce fac. Mi se pare foarte normal ca si personajele noastre sa fie atrase de fascinatia experimentalismului, sa traiesti pe propria piele cit mai mult. Drogurile, identitatea sexuala, relatiile interzise sint probleme actuale, care atrag atit personajele, cit si spectatorii, nu cred ca pot fi evitate intr-un serial cu tineri si pentru tineri". Aylin spune cum s-a simtit la scena sarutului:

„Mi-a fost foarte greu, mai ales ca era a doua noastra secventa impreuna. Nu ne cunosteam si trebuia sa ne... sarutam. Exista acum tot felul de comentarii destul de urite la adresa acelei secvente si oamenii trebuie sa inteleaga ca sintem doua fete care ne-am facut treaba si atit. Nu am cautat nici placere, nici sa luam premiul pentru cel mai bun sarut intre fete".

Una dintre coregrafele serialului este Ioana Macarie, cea care i-a ajutat pe Andra si partenerul ei sa invinga la una dintre editiile emisiunii „Dansez pentru tine". In film, Ioana isi joaca propriul rol. Ea are acum doi asistenti, pe Doina Botis, tot de la „Dansez pentru tine", si pe Ovidiu Danci, din serialul „Om sarac, om bogat". „Inaintea inceperii filmarilor, toti actorii au participat la un „cantonament" de o luna, in care munceau intre 8 si 12 ore pe zi. La ora actuala, in aproape fiecare pauza pe care o are un actor, chiar si de o ora, repeta pentru dans. Dupa programul de filmare, actorii merg de 4 ori pe saptamina la sala si lucreaza cu Adriana Nicolae", continua Berceanu.

Aproape fiecare tinar actor cooptat in echipa are un hobby ascuns. Razvan Marinescu sculpteaza, picteaza si confectioneaza tot felul de obiecte din nuca de cocos. „Desenez si pictez de cind eram mic. Vedeam prin magazine tot felul de obiecte de arta manufacturate din diferite materiale si cred ca asa am inceput sa imi zic «dar asta pot sa fac si eu». Asa am inceput sa modelez, sa impletesc, sa cos, sa sculptez. Acum toate acestea dau viata camerei mele si sper ca intr-o zi sa le pot scoate la lumina intr-o expozitie, dar fara vinzare, pentru ca mi-ar fi foarte greu sa ma despart de lucrurile in care am pus suflet". De 8 ani el e reprezentat ca model de o agentie de profil. „Astfel, in acest interval am avut mai multe aparitii in clipuri muzicale, reclame si numeroase prezentari pentru creatori de moda romani".

Madalin Mandin, actorul de origine roma, cel care si in film intruchipeaza un student care apartine etniei, cinta aici cu acordeonul de acasa. El e „pata de culoare" a serialului. Crina Semciuc face balet de mica, iar Laura Cosoi a crescut pe ringul de dans, mama ei fiind coregraf. Iar Ioan Andrei Ionescu este un bun tehnician dentar, profesind chiar doi ani in aceasta meserie.

Filmarile si pauzele nu sint lipsite de accidente. Aylin Cadir, fosta componenta a trupei Pops, s-a operat in vacanta de vara de apendicita. Cristi Hogas si-a luxat piciorul, fapt ce a dus la aminarea cu citeva saptamini a noului sezon, iar Smiley, interpretul piesei de pe generic compuse de Marius Moga, si Crina Semciuc au cazut pe scari. „Smiley a cazut in cap pe scara din holul central, dar, din fericire, nu a fost nimic grav, am putut chiar continua filmarea. Oricum, salvarea e deseori pregatita."

Actorii sint imbracati trendy datorita Inei Isbasescu, care are multa experinta in teatru, si Lianei Obancea, care vine de la „Dansez pentru tine". „Multe costume sint cumparate «de-a gata» dupa ore si zile de shopping prin Bucuresti, altele sint tunate, iar costumele de show si cele de dans sint concepute special pentru serial". De ce nu mai cinta Directia 5 piesa de pe generic, asa cum o facea in primul sezon, ne spune tot regizorul: „Era o risipa de talent si de imagine sa nu cinte Smiley melodia de generic, cred ca nimeni nu si-ar fi pus problema sa fie altcumva. De altfel, noi ni-l dorisem pe Smiley si pentru primul sezon, dar nu s-au potrivit lucrurile. Sper ca in sezonul trei sa ii avem cel putin ca guest star si pe ceilalti membri Simplu. Piesa Directiei 5 exista in continuare pe genericul de final".

Cele mai haioase momente de la „Megastar", la www.cotidianul.ro/select