Printre adversari se numara Paula Radcliffe si Alex Zanardi, fostul pilot de Formula 1 alergind intr-un triciclu special dupa accidentul in urma caruia a ramas cu picioarele amputate.

Fosta campioana mondiala Constantina Dita-Tomescu (foto) va participa, duminica, la cea de-a 38-a editie a maratonului international de la New York. Printre vedetele care s-au inscris deja in cursa se numara recordmena mondiala a probei, britanica Paula Radcliffe, aflata la prima sa competitie dupa ce a devenit mama, si italianul Alex Zanardi, fost pilot de Formula 1. Cu picioarele amputate in urma unui accident produs in timpul unei curse din campionatul CART, desfasurata in 2001, Zanardi va participa pentru prima oara la un maraton. El va utiliza un triciclu special pentru persoane cu disfunctii fizice.

Cursa de duminica incheie competitia mondiala ,,World Marathon Majors 2006-2007, care s-a desfasurat pe parcursul celor doi ani si care a inclus cele mai prestigioase astfel de concursuri: maratonul de la Boston, de la Chicago, de la Londra si de la Berlin.

Organizata in prima duminica a lunii noiembrie, intrecerea atrage numerosi participanti, de la atleti profesionisti pina la amatori din intreaga lume. Datorita popularitatii competitiei, participarea este limitata la 37 000 de concurenti, alesi printr-un sistem de loterie. Traseul are ca punct de start Staten Island, linia de sosire fiind in Central Park. Valoarea totala a premiilor depaseste 600 000 de dolari.