Polirom ne propune doua titluri apartinand unor autori care nu mai au nevoie de nici o pre­zen­tare: F.M. Dostoievski si Günter Grass. Insemnari din subterana Volumul re­u­nes­t
Polirom ne propune doua titluri apartinand unor autori care nu mai au nevoie de nici o pre­zen­tare: F.M. Dostoievski si Günter Grass. Insemnari din subterana Volumul re­u­nes­te cele mai im­por­tante scrieri dostoievskiene care nu au am­ploa­­rea marilor sale romane. "Omul este o enig­ma. Ea trebuie dezlegata si, chiar daca ai consacra o viata intrea­ga spre a o dezlega, sa nu spui ca ai pierdut vremea fara rost. Eu ma ocup de aceasta enigma, deoarece vreau sa fiu om. A studia viata si oa­me­nii este principalul meu tel si uni­­ca mea preocupare", spunea F.M. Dostoievski.   Toba de tinichea Romanul care a socat Germania si a devenit un best-seller international a fost ecra­nizat in 1979 de regizorul Volker Schlöndorff. Peli­cu­la a primit Palme da€™Or la Festivalul de la Cannes si Pre­miul Oscar pentru cel mai bun film strain. "Pentru mine, politica si literatura nu au fost niciodata contrarii care se exclud: limba in care scriu sufera de politica; tara in care scriu indura din greu conse­cin­te­le politicii sale; cititorii cartilor mele sunt, ca si mine, autorul, marcati de politica. Ar avea prea putin sens sa caut idile apolitice, caci, pe nesimtite, chiar si metaforele lunii au devenit macabre." (Günter Grass)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.