Spaniolul si-a reziliat contractul cu britanicii, dar anul viitor ar putea fi nevoit sa concureze pentru o echipa de mina a doua.

Doua sabii n-aveau loc in aceeasi teaca si una dintre ele a fost eliberata. Dupa un sezon plin de polem
Spaniolul si-a reziliat contractul cu britanicii, dar anul viitor ar putea fi nevoit sa concureze pentru o echipa de mina a doua.

Doua sabii n-aveau loc in aceeasi teaca si una dintre ele a fost eliberata. Dupa un sezon plin de polemici, speculatii si scandaluri de spionaj, Fernando Alonso a putut sa paraseasca, in sfirsit, McLaren, desi mai avea doi ani de contract cu team-ul de la Woking. Spaniolul a aruncat masca frustrarii, iar constantele confruntari cu Ron Dennis au sfirsit intr-o despartire amiabila. "Ii dorim cu totii lui Fernando mult succes. Este un mare pilot, dar, din motive diferite, lucrurile nu au functionat pentru el la McLaren. Am ajuns la un punct in care nimeni nu avansa si credem ca cea mai buna decizie, luata de comun acord, este sa ne separam", a declarat Ron Dennis, patronul echipei.

Urmatorul episod al acestei saga urmareste posibilele destinatii ale pilotului din Oviedo, apreciindu-se ca optiunile sale sint in numar de trei, ca parte a intelegerii dintre impresarul pilotului - desi acesta neaga vreo restrictie - si Ron Dennis inainte de rezilierea contractului. Ele ar fi Williams, Torro Rosso si Red Bull, iar specialistii sustin ca 2008 aproape ca va fi un an de penalizare pentru Alonso, inainte de a putea lupta pentru un nou titlu de campion mondial, in 2009, alaturi de Ferrari. In ceea ce-l priveste pe viitorul coleg al lui Lewis Hamilton, oficialii McLaren au refuzat sa dea ieri amanunte, anuntind ca o vor face "la momentul potrivit". Pina atunci este de vazut daca britanicii vor incerca sa-l aduca pe Sebastian Vettel (Toro Rosso), asa cum doreste Lewis, sau vor alege intre Nico Rosberg (Williams), Heikki Kovalainen (Renault) si Jenson Button (Honda), ceva mai accesibili.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.