Anul acesta, Trofeul Someleriei a fost castigat de Dan Alexandru, un tanar de doar 21 de primaveri. Evenimentul, organizat joi in Bucuresti, reprezinta un pas important in evolutia someleriei in Romania.

Mai tot romanul este bautor de vin.
Anul acesta, Trofeul Someleriei a fost castigat de Dan Alexandru, un tanar de doar 21 de primaveri. Evenimentul, organizat joi in Bucuresti, reprezinta un pas important in evolutia someleriei in Romania.

Mai tot romanul este bautor de vin. Putini sunt insa cei cu adevarat pasionati. Si mai putini sunt aceia care au o cultura a vinului. Iar despre cei care ajung sa cunoasca licoarea bahica, sa-i simta aroma, sa-i aprecieze buchetul... ei bine, acestia sunt deja specialisti! Despre specialisti intr-ale vinului a fost vorba si la Trofeul Someleriei - Cramele Halewood 2007. In urma preselectiei nationale care s-a desfasurat in perioada 7 septembrie-12 octombrie, au fost alesi 28 de candidati. Acestia au beneficiat, in perioada 28-30 octombrie, de o sesiune de pregatiri pentru competitie, la Azuga, urmata de semifinale.

TROFEUL. Finala concursului si festivitatea de premiere au avut loc joi, 1 noiembrie, in Bucuresti. Trofeul Someleriei 2007 a fost obtinut de Dan Alexandru, un tanar de 21 de ani din Bucuresti. Acesta a castigat si Premiul Special acordat de Juriul Presei. A fost pentru a doua oara cand a participat la un astfel de concurs. Putin emotonat, Dan Alexandru ne-a declarat ca nu se astepta sa castige si ca a fost o competitie stransa. Presedintele juriului, Constantin Florea, ne-a explicat insa ca cei mai multi dintre concurenti au fost slab pregatiti, iar cei trei finalisti s-au diferentiat clar de restul concurentilor. Florea considera ca in Romania este nevoie de pregatire de specialitate. Sunt putini somelieri care au urmat cursuri in domeniu, toate hotelurile de patru si cinci stele ar trebui sa aiba somelier, dupa cum prevede legislatia romaneasca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.