TVR a anuntat ieri ca a hotarat sa nu acorde nimanui timp de antena, pentru ca nu s-au reglementat conditiile in care se reflecta campania pentru referendum. Anuntul vine ca reactie la afirmatia presedintelui Basescu, care a spus ca nu a fost primit
TVR a anuntat ieri ca a hotarat sa nu acorde nimanui timp de antena, pentru ca nu s-au reglementat conditiile in care se reflecta campania pentru referendum. Anuntul vine ca reactie la afirmatia presedintelui Basescu, care a spus ca nu a fost primit la TVR pentru a vorbi despre referendum.
Conducerea TVR sustine, potrivit Mediafax, ca a decis sa nu acorde nimanui timp de antena atat timp cat institutiile care trebuie sa reglementeze conditiile in care se desfasoara campania nu au emis normele obligatorii. "Totusi, tinand cont de importanta acestui moment, SRTv a hotarat ca, pana la aparitia cadrului legal necesar, sa demareze o serie de emisiuni dedicate informarii corecte a cetatenilor", spune TVR. "Acest demers a fost intreprins cu respectarea Legii SRTv si a Legii Audiovizualului (...). TVR asteapta in prezent un raspuns din partea Parlamentului Romaniei cu privire la constituirea sau nu a comisiei pentru alocarea timpilor de antena pentru campania dedicata referendumului. In cazul in care aceasta comisie nu se va infiinta, TVR a cerut Parlamentului Romaniei sa precizeze care este obligatia televiziunii publice privitor la reflectarea punctelor de vedere fata de intrebarea formulata pentru referendum", informeaza TVR. Alexandru Sassu, presedintele general, a anuntat ca a decis constituirea grupului de lucru din TVR care va superviza "reflectarea corecta si la un nivel profesional ridicat" a ambelor evenimente de importanta deosebita pentru cetatenii Romaniei. Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, i-a cerut miercuri presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ca, impreuna cu presedintele Senatului, sa convoace saptamana viitoare o sedinta pentru constituirea comisiei de timpi de antena privind referendumul.
Radulescu a sustinut, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, ca Parlamentul se afla in ilegalitate. "Exista legi care prevad ce trebuie sa faca Parlamentul. Una dintre ele prevede ca Parlamentul are obligatia, cu ocazia fiecarui scrutin national, fie el parlamentar, europarlamentar, prezidential, sa constituie o comisie pentru timpi de antena care sa elaboreze felul in care timpii de antena sunt retribuiti", a aratat Radulescu. El l-a acuzat pe presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, de faptul ca in sedinta Camerelor reunite de luni a fost amanata dezbaterea referitoare la constituirea acestei comisii.
El a aratat ca Bogdan Olteanu i-a raspuns solicitarii, precizand ca il va contacta pe Nicolae Vacaroiu referitor la acest subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.